Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye DİSK Genel Merkezi'nde silahlı saldırıda bulunuldu. Başkanın ayağına 4 kurşun isabet etti.

İlk anda saldırganın isminin Rıza Tunçbilek olduğu söylendi. Ancak saldırganın ölen abisinin kimliğini kullandığı, kendisinin isminin Cahit Tunçbilek olduğu ortaya çıktı. Saldırgan, Dev-Yol davasında 10 ay yargılanmış, uyuşturucudan sabıkası olan bir kişi...

BANA 100 BİN LİRA BORCU VARDI

Üzerinden 2 şarjör ve 37 mermi çıktı. Bu bilgiler de saldırganın sendika binasına planlı bir şekilde geldiğini gösteriyor.

İlk ifadesinde 'Çelebi'nin bana 100 bin TL borcu vardı' dediği bildirildi.

PARA İSTEDİ, SONRA SİLAHI ÇIKARIP ATEŞ ETTİ

Saldırı esnasında odasında bulunan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün şunları söyledi:

"Randevu alıp gelen bir kişi başkandan para istedi. Yıllar öncesinde 80 öncesinde aynı mahallede oturduklarını söyledi. Süleyman Bey de onu teyit etti. Başkan para vermeyince silahı çıkarıp ateş etti.

Ancak para işinin bahane olduğunu düşünüyoruz. Çünkü çok hazırlıklı gelmişti. Silahı çıkarıp ateş etti. Hiç hazırlık evresi geçirmedi.

Biz hemen müdahale etmeye kalktık. Silahı bana doğrulttu. Ben sandalyeyi aldım. Sonra korumaya silahı doğrulttu. O arada saldırganı etkisiz hale getirdik.

Saldırının nedenini bilmiyoruz. Saldırganın kimliği hakkında da bir bilgimiz yok. Meczup mu, katil mi, tertip mi? Bilmiyoruz.

Ama bunun bir alacak verecek meselesi olması do. Çok geçmişte mahalle arkadaşıymış. Zaten randevu almasının sebebi de bu"

ŞANS ESERİ HAYATTA

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün'ün anlattıkları DİSK binasındaki güvenlik açığını da ortaya koydu. 

GİRİŞTE ARANMAMIŞ

Saldırganın randevu alması nedeniyle girişte aranmadığını söyleyen Görgün zaten girişte herkesi aramadıklarını da söyledi.

YA KAFASINA GELSEYDİ

Bu gerçek Süleyman Çelebi'nin şans eseri hayatta olduğunu ortaya koydu.

Odasına kadar elini kolunu sallayarak girebilen saldırganın silahından çıkan kurşunlar Çelebi'nin kafasını dahedef alabilirdi.

BİR ŞARJÖR BOŞALTMIŞ

Olay anında binada olan DİSK Basın Danışmanı Fahrettin Erdoğan  şunları söyledi:

"Ben şahsı bir iki kez DİSK'te gördüm ama tanımıyorum. Başkanın odasına girmiş. Başkan da görüşmeye herkesle açık. Ben silah seslerine aşağıya indim. Başkanın üzerine bir şarjör boşaltmış.

AMELİYATA ALINDI

Koruması hemen müdahale edip saldırganı etkisiz hale getirmiş. Saldırgan şu anda gözaltında.

Başkanın sol bacağında 3-4 kurşun var. Florance Nighingale'e kaldırılan Çelebi, ameliyata alındı.

POLİSLER DİSK BİNASINI BULAMADI!

Polisler her zaman DİSK'e her zaman erken gelirler. Bu kez oldukça geç geldiler. 155'i arayorum. Bana orası nerede diyorlar. En sonunda da yandaki karakoldan polis getirdiler."

İLK GELEN BAKAN ZAFER ÇAĞLAYAN

Sanayi ve Ticaret Bakanı  Zafer Çağlayan hastanenin önünde bir açıklama yaptı:

"Olayı duyunca hemen geldim. Süleyman Bey'i çok eskiden beri tanışırım. İyi bir arkadaşım. Birlikte çok çalıştık. Kendisiyle görüştüm. Röntgen çekimindeydi. Hemen şu anda ameliyata alacaklar. Çok şükür hayati tehlikesi yok. Bilinci yerinde. Konuştuk. Bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun kabul edilebilir değildir. Böyle bir sivil toplum örgütü başkanının böyle bir saldırıya uğraması hazmedilir bir şey değil. Ameliyattan sonra kısa bir süre dinlenecek ve görevinin başına dönecektir."

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNDEN İLK AÇIKLAMA

İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER: 2 şarjör olduğu, 1 şarjörün kullanıldığını öğrendik. Olayla ilgili çalışmalarımız sürecek. Şimdi incelemeler yapacağız. Döndüğümüzde muhakkak bir açıklama yapacağız. Ancak şimdi teyit edilmemiş kesin olmamış bilgilerle açıklama yapamam.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN: Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayati tehlikesi olmayan bir yaralama bizi kısmen sevindiriyor. Süleyman Bey'in koruyma polisi var. Koruma polisleri yakalamış. Ve etkisiz hale getirmişler. Araştırmalarımız sürüyor.

Editör: TE Bilisim