Bu haberi biz değil mağdurlar yazdı,,,İşte halkın araç çekicileri ile alakalı yazdıkları

Zakir Paşa Sokak (Kazlıçeşme Mezarlığı Yanı)

İsmini vermek istemeyen ama adı bizde mahfuz bir okurmuz şunu söyledi;”Kazlıçeşme mahallesi Zakir Paşa sokakta araç park edilmesinin kime zararı var ?  Bu yerin bulunduğu bölge  Kazlıçeşme mezarlığı  yanında yer alıyor.  Yıllardır Mezarlığa dua  etmek için geldiğimiz zaman araçlarımızı park edip ölülerimize duamızı yapıp gidiyorduk. Ancak İSPARK otoparkları iş yapsın diye İstanbul Büyükşehir Belediyesi hiç gereği yok iken  park yasağı tabelası koydu. Bunu fırsat bilen Zeytinburnu çekicileri de araçları buradan alarak hemen yanındaki otoparka çekip  90 Lira çekici 10 lirada otopark parası alıyor.Daha sonra da 88 TL yanlış park ücreti olarak ceza geliyor. Burada park eden araçların trafik ve yayaların trafik seyrine hiç mi hiç zararı olmadığı halde bunu yapanları Allah’a  havale diyorum” diyen okurumuz haksız mı ?

İstanbul Times Haber Merkezi

Çekilen araçların bazıları trafiğin seyrini olumsuz etkilemiyor

Zeytinburnu Adliye Meydanının yanında daha önce İSPARK vardı. Kültür merkezinin altına yapılan  otopark ‘tan sonra İSPARK’ın yerleri iptal oldu ve ara sokaklara park olmasın ve otopark para kazansın diye bir çok duba ile engel konuldu. Otoparkın giriş ve çıkışları  tilki deliği gibi dar ve ürkütücü. 10/15 dakikalık  işlerimiz için bu kadar süreyi aracımızı park etmek için harcamak istemiyoruz. Zeytinburnu Adliyenin karışında bir yeşillik var orada insanlar gelip geçmez.Aracımı park ettim kültür merkezine  gittim.Yarım sat sonra gelince aracımın yerinde olmadığı gördüm. Zeytinburnu Trafik çekicilerinin  kamu yararını değil bazı art niyetli kişilerin kendi menfaatlerini düşündüğünü hissediyorum.Bunlar araştırılsın altında çok kötü şeyler çıkacak diye endişelerim var” demiş

Bekir Çelik;Zeytinburnu’da Ahbap Çavuş ilişkisine göre çalışan bir emniyet var dedi

Zübeyde hanım caddesinde evi olan İş adamı Bekir Çelik trafik çekicilerinin keyfi uygulamasından dolayı  çok sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek bu caddede asılan trafik levhalarının bir an önce değişmesi gerektiğini ifade etti.

Çelik,bu caddede çekicilerin keyfi olarak istedikleri aracı çektiklerini, istemediklerine dokunmadıklarını söyledi. Trafik polisleri ile tartışma yaşadıklarını bu konuda Zeytinburnu Kaymakamlığına şikayet dilekçesi,ve Bakırköy Cumhuriyet savcılığına da  suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek Trafik ekiplerinin artık bilimsel ve herkese eşit mesafede yaklaşması gerektiğini söyleyerek  adamı olanların araçları çekilse bile bir telefon ile çekici ücreti ve trafik cezası ödemekten kurtuldukları halde, hatırlı ve tanışı olmayanların mecburen 188 TL para ödemek zorunda kaldıklarını ifade ederek artık Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi kendisine çeki düzen versin dedi.

Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Trafik şubesi araç çekim işinde görev yapan   bazı polislerin günde 40 araç çekmeleri halinde haftada 1.200 TL para adıkları iddiasını İçişleri bakanlığı müfettişleri araştırsın talebi var

Kimseyi rahatsız etmeyen ve park yasağı tabelasını görmediği bir yere aracını park eden bir iş adamı bize şunları anlattı ” Kısa bir süre önce Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezine gittim. Aracımı Kaymakamlığın karşısında  bulunan yeşilliğin yanına bıraktım. Burada yaya sirkülasyonu yok ve trafiği aksatma yok.  Gelince arabam yerinde yoktu. Stadın yanında olan Otoparka gidip ödemeyi yaptım ve aracımı aldım. Yaptığım araştırmada ilginç sonuçlara ulaştım.Araç çekme işinde dürüst çalışan polislerin barındırılmadığını,günde 40 araç çeken polislere kayıt dışı her hafta 1.200 TL  ödeme yapıldığını duydum.  Bu bir iddia ve iç işleri bakanlığı Müfettişlerinin açık ve gizli bir şekilde burada dönen gayri ahlaki ilişkileri araştırmasını talep ediyorum demiş.

Yayın grubu olarak biz halkın  sorunlarını gündeme getirmek bizim görevimiz.   Zeytinburnu Emniyet  Müdürü Erdem Torlak başta olmak üzere  bütün yetkililerin iddia olunan her konuyu araştırıp halka bilgi vermelerini talep etmek sorumlu yayıncılık ilkemiz gereği olduğunu beyan edelim.

Her kurum ve kuruluş kamu yararına uygun olarak çalışmalıdır. Kazlıçeşme mezarlığının önünde yıllardır araç park edildiği halde sadece İBB’nin kuruluşu olan İSPARK’ın  parkları iş yapsın düşüncesi ile kamuya yararı olmayan bir mekana park yasağı tabelası asmak ne derece doğru herkese soruyoruz.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim