İstanbul Tuzla İçmeler’de yaşayan Canpolat ailesinin en büyük çocukları 4 yaşındaki Yunus Emre Canpolat, iki yıl önce geçirdiği yüksek ateş sonucu şuurunu kaybetti. O günden bu yana ne konuşan Yunus, yemek yemeyi bile unuttu. Mideden beslenerek hayatta tutulmaya çalışılan Yunus’un durumu Canpolat ailesini perişan etti.

İstanbul Times Haber Merkezi /Müslüm Aktürk 

Çocuklarının iki yıl önce koşup oynadığını belirten Ali Canpolat, iki yıldan beri mutlu olamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Sıradan bir ateş olduğunu düşünerek Yunus’u hastaneye götürdük. Üç hastane dolaştırdık ve aylar süren tedavinin sonunda doktorlar ellerinden fazla bir şey gelmediğini, bu hastalığın çaresinin ancak ABD’de bulunacağını ifade ederek bizi evimize gönderdiler. Mesleğim dönercilik fakat doğru dürüst bir yerde çalışamaz oldum. Ani krizlerde eşim Yunus’u hastaneye götürürken beni de çağırıyor, sık izin almak zorunda kaldığım için haklı olarak patronlarım beni çıkarıyorlar. Böyle bir durumda Türkiye’de bile zar zor geçimimizi sağlarken Amerika’ya gidip tedavi olmamızı hayal bile edemiyoruz.”

HEM O HEM BİZ TÜKENDİK

Yunus Emre’yi mideden beslemeye çalıştıklarını ancak özel mamayı bile zaman zaman kabul etmeyip dışarı çıkardığını anlatan dertli baba Ali Canpolat, “İki yıldan beri çektiği acılar nedeniyle hem Yunusumuz hem de biz tükendik. Ne yapacağız, nasıl edeceğiz bilemiyoruz. Allah kimseye böyle dert çektirmesin” dedi.

Yunus Emre Canpolat'ı sürekli fizik tedaviye götürmek zorunda kalan anne Alev Canpolat ise yokluk ve çaresizlik yüzünden psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Eşimin zaman zaman cinnet geçirdiğini görüyorum, çaresizlik içinde kıvrandığını hissediyorum. İntihara teşebbüs ettiğini fark ettiğimde yalvarıp ayaklarına kapandığım günler oldu. Çocuğumuzun iyileşmesi için her yola başvurduk, varımızı yoğumuzu satıp çocuğumuza tedavi çareleri aramaya başladık. Kim ne dediyse onu yaptık. Çalmadığımız kapı, gitmediğimiz hekim kalmadı. Artık tükendik, iki yıldır çektiğimiz acıyı bir biz birde Allah bilir.”

TEDAVİYE GÜCÜMÜZ YETMİYOR

Haftada 6 gün fizik tedaviye girdiklerini, bu tedavi masrafının sadece iki gününü devletin karşıladığını hatırlatan Alev Canpolat, “Dolayısıyla her ay bin 400 lira cebimizden ödemek durumunda kalıyoruz. Yunus’un hastalığı yüzünden eşim tam randımanlı çalışamıyor. Hem maddi, hem psikolojik durumdan kötü durumdayız. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var.'' dedi.

CANPOLAT ailesine destek için irtibat numarası şöyle: 0544 375 03 30 (Mehmet Canbekli)

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim