Türk milleti, bundan 94 yıl önce Çanakkale'de büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Türk askeri, Ulu Önder Mustafa Kemal'in liderliğinde, batının büyük güçlerine unutulmaz bir ders verdi.

3 Kasım 1914 ile 18 Mart 1915 tarihleri arasındaki deniz savaşlarıyla 250 binin üzerinde askerimiz şehit düştü. Türk milletinin vatanı, milleti, bayrağı, namusu, hür ve bağımsız yaşayabilmesi için neler yapabileceğini tüm dünyaya ispat ettiği bugün, 94 yıldır 18 Mart Şehitleri Anma Günü olarak tarihe geçti.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT...

Düşmanı, Çanakkale sularına gömdüğümüz ve vatan toprağının şehit kanıyla sulandığı Çanakkale Zaferi için Genelkurmay Başkanlığı afişler bastırıp yayımladı. "Şehitlere Minnettarız, Geriye Dönmeyi Asla Düşünmediler, Sırtında Milletin Onuru Zaman Mekan ve Sözlerin Tükendiği Yerde" sloganları taşıyan afişlerde Kurtuluş Savaşı ve Atatürk fotoğraflarına yer verildi.

Öte yandan, TSK Mehmetçik Vakfı Ankara Kocatepe, İstanbul Sultan Ahmet ve İzmir Hisarönü Camiilerinde bugün öğle namazını müteakip mevlit okutacak. Şehitler için okutulacak mevlide tüm şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katılabilecek.

 

Editör: TE Bilisim