Esenler Belediyesi, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü sebebiyle düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Çanakkale’de verilen kahramanca mücadeleyi anmak amacıyla Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Mehmetçik’in cephede düşmana karşı verdiği mücadelenin ve o kahramanlara küçük yaşta, canı pahasına yardım eden Sami’nin fedakârlıklarının anlatıldığı “Saka Sami Tiyatro Gösterisi” ile 98 yıl öncesine eğlenceli bir pencereden yolculuk yaptılar.

İstanbul Mehter Takımı’nın ‘Çanakkale Marşı’, ‘Çanakkale Zaferi’ gibi eserleri çalmasıyla başlayan programda, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan kısa bir selamlama konuşması yaptı. Esenler Belediyesi’nin bütün platformlarda Çanakkale’yi anmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan, salonu dolduran vatandaşlara “İnşallah bundan sonra da ecdadımızın yaptığı başarıları sürdüreceğiz” sözü verdi.

ÇANAKKALE’DEKİ DUYGUYU CANLI TUTALIM

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Saka Sami Tiyatro Gösterisi’nin Esenler’deki bütün okullarda 21 gösterimle sergilendiğini ve Çanakkale’nin özünün bu gösterilerle çocuklara aktarıldığını belirtti. Düzenlenen programla, Çanakkale’deki duygu atmosferini çocukların yanı sıra büyüklere de yaşatmak istediklerini kaydeden Göksu, Sami’nin başından geçenleri salonu dolduran vatandaşlarla birlikte izlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göksu, konuşmasının devamında “Bir taraftan tiyatroyla, bir taraftan Çanakkale gezileriyle beraber Çanakkale’yi yaşatmak ve o ‘Geçilmez!’denen Çanakkale’yi, Seyit Onbaşı’nın, Yahya Çavuş’un hatırasını görmek ve bu toprakların bize gökten zembille inmediğini, her bir metresinde kan ve gözyaşı olduğunu, dün İngilizler’in, Fransızlar’ın ve diğerlerinin Boğaz’ı geçerek İstanbul’a girmek istediğini ama o gencecik bedenlerin buna engel olduğunu, Âkif’in ifadesiyle o “İmân dolu göğsü”, Çanakkale’yi geçemediklerini istiyoruz ki, Esenler’deki herkes bir daha hatırlasın.” diye konuştu.

20 BİN ESENLERLİ İLE ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

Göksu, Nisan ayının ilk haftasında bin 915 genci Çanakkale’ye götüreceklerini belirterek, bu sene 20 bin Esenlerli’yi Çanakkale şehitleriyle buluşturmak istediklerini açıkladı. Göksu, sözlerini “Biz ölü olmayan, hakikatte diri olan şehitlerle gidip onların torunlarının bu ülkede o şehitlerin ruhunu yaşattığını ve yaşatmaya devam edeceğini o şehitlere söylemek istiyoruz” diye sürdürdü. Göksu konuşmasının sonunda, önümüzdeki sene Çanakkale’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü daha büyük bir salonda kutlamak istediklerini ifade etti.

ÇANAKKALE RUHU SAHNEDE

Göksu’nun ardından Dört Mevsim Tiyatro Okulu oyuncularından Seyid Demir de sergileyecekleri tiyatro gösterisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Çanakkale’deki ruhu çocukların dilinden, onlara hitap edecek şekilde sahnelediklerini kaydeden Demir, “Bugün de o ruhu çocukların gözünden size anlatmak istedik” dedi.

Program, Demir’in konuşmasının ardından tiyatrocu ve senaryo yazarı Hüseyin Kurtça’nın kaleme aldığı, Mehmetçik’in cephede düşmana karşı verdiği mücadelenin ve o kahramanlara küçük yaşta, canı pahasına yardım eden Sami’nin fedakârlıklarının anlatıldığı “Saka Sami Tiyatro Gösterisi” ile devam etti. Hep birlikte izlenen tiyatro gösterisinin ardından program, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan’ın oyunculara hediye takdim etmesiyle sona erdi. Davetliler, program sonrasında Çanakkale Sergisi’ni gezme fırsatı da yakaladılar.
 
Editör: TE Bilisim