Can Ataklı Ramazan’ı sulandırmaya çalışıyor

 

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı birkaç gün önce saçma sapan bir yazı kaleme alarak Ramazan ayını sabitleyelim dedi. Ataklı gerekçe olarak da 1.400 yıl önce teknoloji bu kadar gelişmemişti.şu an Arabistan’a 13 ile 15 saat arasında oruç tutulduğu halde biz 16 saat tutuyoruz dedi.

 

İslam alimi değilim ama Can Ataklı’nın öne sürdüğü talebin saçmalık olduğunu kabul etmek için alim olmaya da gerek yok.

 

İşte efendim 1.400 yıl önce teknoloji gelişmemişti Ramazan’ı sabitleyelim dediğiniz zaman yarın Can Ataklı gibi akıllı bir zat daha işte 1.400 yıl önce Ekonomi bu kadar gelişmediği için Faiz haramdı gelin bir değişiklik yapalım bugün faiz için helal diyelim derse önünü nasıl alacağız ?.

 

Dinde Reform yapalım demek koskocaman bir yalandır.Neyin reformunu yapacaksın kardeşim.Namazı 3 rekate mi düşüreceksin.Ramazan orucu 10 gün mü olacak ? böyle saçmalık olur mu ? Can Ataklı gündeme gelmek adına böyle saçma bir yazı yazmıştır.Cenab-ı hak son din İslam’dır diyor.

 

Yarattığı insanların 14 asır veya 24 asır sonra nasıl bir yere geleceklerini bilmiyor mu ki Can Ataklı Ramazan’ı sabitleyelim diyor.Ramazan’ın sabitlenmesi demek bir zulüm olmaz mı ? Düşünsenize Almanya daki Müslümanlar her yıl Temmuz ayında oruç tutarken Türkiye nin Ekimde oruç tutmasının neresinde adalet var Allah aşkına.

 

Ama ramazan’ın her sene 10 gün önce gelmesi demek 33 yılda bir yılın her döneminde oruç tutmuş olacağız.Burada ki adalet ve ahenk hiçbir yerde yok.Can Ataklı böyle basit ve saçma bir iş ile uğraşacağı yerde ekmeği ve suyu olmayan Somali’li bebeklerin karnına nasıl bir lokma ekmek ulaştıracağına baksın.Hiç bir müslüman’ın gündeminde ramazan’ı sabitleyelim gibi bir mesele de yok.Allah kabul ederse ilkokul 4.sınıftan beri yani tam 30 yıldır oruç tutarım hiçbir zaman bir veya 2 saatin hesabını da yapmadım.

Aklı selim bir şekilde düşündüğünüz zaman İslam dininin hiçbir yerinde fazlalık veya eksiklik yok.Eksiklik biz insanlarda var işimize gelmediği zaman kendimize göre bir kulp bulma arayışına giriyoruz hepsi bu.Can Ataklı da kendisine başka bir konu bulsun…             

 

Editör: TE Bilisim