Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti. Ziyarette Başkan Altınok Öz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e Kartal’da hayata geçirilen projeleri detaylı şekilde anlattı.

Başkan Altınok Öz, Başkan Hasan Akgün’e Projelerini Anlattı

Ziyaretin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Hasan Akgün’le ile birlikte proje odasına geçerek; Ceviz Meydanı, Uğur Mumcu Kent Meydanı ve Kartal’da devam eden deprem ve yerinde dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Başkan Hasan Akgün Heykelleri Yakından İnceledi

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraşların eserlerini gören Akgün, heykelleri yakından inceleyerek Başkan Altınok Öz’den bilgi aldı. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi olarak Taş Heykel Sempozyumu düzenlediklerini, dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraş sanatçılarının Kartal’da 1 ay içinde eserlerini oluşturduklarını ve bu eserleri, sempozyumun ardından Kartal’ın parklarında ve Belediye hizmet binasında sergilemeye devam ettiklerini belirtti.

“TAK ile Kartal’ı Yeniden Tasarlıyoruz”

Ziyarette Başkan Altınok Öz ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kartal’ın çalışma odasına geçtiler. Burada Başkan Altınok Öz, TAK Kartal’ın projelerini detaylı şekilde anlattı. Başkan Altınok Öz, “TAK Kartal, bir şehrin ve kentin sağlıklı olabilmesi için nasıl bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu, yaşam ve kalitenin arttırılması için dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini, bilgi ve araştırmaya dayalı sorunları çözmenin yollarını arıyor. Fikirleri olan mahallelileri, yaratıcılığı olan tasarımcıları, becerileri olan gönüllüleri, ‘Geleceğim var’ diyen öğrencileri ve olanakları olan destekçileri bir araya getirerek çözüm üretmek için çalışıyorlar. TAK Gezici otobüsü ve mahallelerde kurulacak olan TAK Kondu’larda, sorunlar ve öncelikler birlikte belirlenecek, tasarımcılar sorunların çözümü için yenilikçi ve yaratıcı fikirler ortaya koyacaklar” dedi.

Ziyaretin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de Başkan Altınok Öz’ün çalışmalarının insan odaklı olduğunu ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 
Editör: TE Bilisim