Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni dönemdeki uygulamalarıyla yine ilklere imza atmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesis plajına, Türkiye’de bir ilk olan, yüksek yoğunlukta şişirme polietilenden yapılan ‘Yüzer Fiziki Güvenlik Bariyeri’ yerleştirildi.

Kartallıların can güvenliğini ön planda tutan Kartal Belediyesi, Büyükada Sosyal Tesisleri’nin deniz kısmını denizden gelebilecek tehditlere karşı korumak ve iyi yüzme bilmeyen vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla modüler, birbirine geçmeli, şişirme polietilenden küp şeklinde yapılan ‘Yüzer Fiziki Güvenlik Bariyeri’ ile çevirdi. Türkiye plajlarında bir ilk olan yüzer bariyer uygulaması, Kartallı vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Sahil Güvenlik Örnek Plaj Olarak Gösterdi


Kartal Belediyesi’nin ‘Yüzer Fiziki Güvenlik Bariyeri’ uygulaması, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın dikkatini çekti. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kartal Belediyesi’nin Yüzer Fiziki Güvenlik Bariyeri uygulamasının yapılış aşaması, özelliği ve güvenilirliği konularında Kartal Belediyesi’nden teknik bilgiler aldı. Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesislerini denizden çeviren yüzer bariyerlerin havadan da görüntü çekimini yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı; dayanıklı, sık bakım gerektirmeyen, kullanışlı, yüzde yüz geri dönüştürülebilir ve çürümeye karşı dayanıklı ‘Yüzer Fiziki Güvenlik Bariyeri’ uygulamasını, Türkiye’deki tüm plajlara örnek gösterdi. Polietilen maddesinden yapılmış olan ‘Yüzer Fiziki Güvenlik Bariyeri’, kötü hava koşulları, asit, baz ve hidrokarbonlara karşı dayanıklı olmasının yanı sıra köşelerindeki korumalar sayesinde olası hasarları önleme özelliğine de sahip.
 
Editör: TE Bilisim