TSK'ya bağlı bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısı 51'e yükseldi. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yaklaşık 1 yıl önce çalışma başlatan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, TSK'ya bağlı bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen bazı firmalar mercek altına alındı.
Mali polisin yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmalarında, özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan TSK'ya bağlı bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı ve haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.
Savcılığın talimatıyla sabah erken saatlerde harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıkları belirlenen sivil kişilerin ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Aralarında muvazzaf astsubay ve subayların da bulunduğu askerlerin ise askeri savcılık ve inzibat tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
Fesat karıştırıldığı belirlenen ihalelere giren firmalarda, gözaltına alınan firma yöneticileri ve çalışanlarının evlerinde, muvazzaf askerlerin lojman ile bürolarında arama yapıldığı, suç unsuru teşkil eden belgelere el konulduğu öğrenildi.
17'si muvazzaf asker 51 kişinin gözaltına alındığı, bu sayının artabileceği bildirildi.
AA 
Editör: TE Bilisim