Seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Zeytinburnu halkının takdirini kazanan AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, İlçe Teşkilatının yeni çalışmaları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

29 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Zeytinburnu Belediyesi’ni kazanmasında en etkili isim olan Ünver, seçim dönemindeki çalışmalarına aynı şekilde devam ettiklerini belirtti.

 

İlçe Teşkilatı Olarak Yeni Çalışmalarınız Neler?

 

Bildiğiniz gibi Zeytinburnu ilçesi artık yıllar önceki gibi gece kondu semti değil.Ülkemizin en seçkin gayri Menkul Yatırım Ortaklıkları olan Sinpaş GYO,Kiptaş,Sağlam Gyo, Exim Dış Ticaret ve Katarlı inşaat devi Barva ortaklığı başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası dev kuruluş’un gözü ilçemizin üzerinde iken elbette ki iktidar partisinin ilçe başkanı olarak bizde üzerimize düşeni yaparak ilçemize yatırım yapan bu kuruluşların işlerini kolaylaştırmak adına yapacağımız katkı ve destekler nelerdir onları araştırıyor ve gereken yedede desteklerimizi ilçe adına veriyrıuz.

Zeytinburnu Ekonomisi Deri ve Tekstil üzerine Kurulu Bugüne kadar Siyasi otorite bu konuda üzerine düşeni yapmamış siz neler yapmayı düşünüyorsunuz acaba ? 

Evet Deri Ve Tekstil’in Merkeziyiz.Bunun İçin Arayışlarımız var.Tekstil ve konfeksiyon için yıllar önce Sultanhamam ve Mahmut Paşa ne ise bugün de Zeytinburnu ilçemiz  odur.Ekonomik işler birim başkanıma talimat verdim kurduğu komisyon ile beraber bu konuda neler yapabiliriz ile alakalı çok yakında tarafıma detaylı bir çalışma sunacaklar.Bu çalışma elime geldikten sonra ilgili meslek temsilcileri ile el ele vererek Deri ve Tekstil konusunda yapmamız gereken girişimleri yaparak sahip olduğumuz alt yapıyı tüm dünyaya duyurmak için elimizden gelen çalışmaları yapacağız kısmetse.

Her alanda iktidarsınız daha önemli işler yapmanız gerekirken neden yavaş ilerliyorsunuz ? 

Tespitiniz doğru.Malumunuz olduğu üzere benim ilçe başkanlığım daha bir senesini doldurmadı.Yeni ilçe başkanı olduğum günlerden sonra 29 Mart yerel yönetim seçim çalışmalarımıza başladık.Daha yeni seçimlerden çıktık.Önümüz  yaz olduğu için verimli  çalışmalar haliyle olmuyor.Ramazan sonrası yapmamız gerek bir çok işi enine boyuna masaya yatıracağız.Elbette ki yönetimde fikir ve eylem birliği olması güzel bir avantaj  bu avantajlardan ilçemizi faydalandırmak birinci önceliğimiz.Tüm teşkilat mensuplarımız ile ele ele vererek güzel çalışmalar yapacağımızdan şüpheniz olmasın.  

Ne gibi çalışmalar yapacaksınız, öncelikli çalışmanız var mı?

Ak Parti kadroları sürekli çalışma içindeler.Bizde ilçe başkanı olduğumuz günden beri başta il başkanlığımızın yapmamızı istediği çalışmalar olmak üzere ilçemizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz.Çalışmalarımızın hepside öncelikli ancak önem verdiğimiz en önemli konu işsizlik. Şu an biliyorsunuz Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye ekonomisi de kürsel krizde üzerine düşen payı almış durumda.

Bizde İlçe Teşkilatı olarak elimizden geldiği kadar insanlarımıza yeni iş alanları oluşturmaya çalışıyoruz.Büyük işadamlarımızla görüşüp Zeytinburnu’na yatırım yapmaları konusunda ricalarımız oluyor. İşsizliği çözmek için çalışmalarımız sürüyor, kısa sürede olmasa da kalıcı çözümler bulma gayretindeyiz.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanı Sayın Ömer Dinçer’i Zeytinburnu’na getirerek, Kazlıçeşme Kültür merkezinde bir seminer vermesini sağladınız. Bu tarz seminerler tekrar yapılacak mı? 

Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof.Dr. Ömer Dinçer, davetimizi kırmayarak katıldığı seminerde Zeytinburnu Halkına yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bu seminerin çok faydalı geçtiğini gördük. Vatandaşlarımız yeniliklerden haberdar olurken aklına takılan soruları da Sayın Bakana direkt sorma imkanı bulmaları güzel bir gelişme olduğuna inanıyorum. 

Bu tarz seminerleri sık sık yapacağız artık. Her Birim Başkanından bir seminer ayarlamasını istedim. Siyasal, Kültürel, Sağlık, Ticaret gibi alanlarda kendi alanında uzman kişileri Zeytinburnu’na getirerek ilçe halkına katkı yapmaya devam edeceğiz.Bu şekilde teşkilatlarımız daha aktif bir hale gelecek. 

Bazı eksiklikleri ile birlikte Halk Ak Parti’nin en önemli icraatı olarak sağlık alanında yapılan çalışmaları görüyor bu konuda neler diyeceksiniz ?

Zeytinburnu Yüzyıllardır Sağlık Merkezi ;

Zeytinburnu çok eskiden beri sağlık konusunda öncü bir yerleşim yeri.Bana göre ilçeler artık ihtisaslaşmalı.Bizim ilçemiz de Tekstil ve Deri ile ön plana çıkmalı.Ancak her ne kadar hükümetimiz bir çok sağlık kuruluşunun nakledileceği yerin Başakşehir ilçesi olduğunu kararlaştırmış olsa da ilçemizde 260 yıldır hiç kesintisiz hizmet veren hastanelerin olması da Hiçbir zaman unutulmamalıdır.Bundan dolayı da en büyük hedefim Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı Zeytinburnu’na getirmek.Türkiye son dönemde sağlık alanında çağ atladı. Sağlık alanındaki yenilikleri Zeytinburnu halkına bire bir anlatması için Sayın Bakanı davet etmeyi düşünüyoruz. Buna benzer bir çok Seminer yapması için konusunda uzman kişileri Zeytinburnu’na getireceğiz. 

Siyasi partilerin en önemli ve verimli çalışmaları Ramazan ayı içinde oluyor Ak Parti Zeytinburnu ilçe teşkilatı olarak bu ay için neler yapacaksınız ?    

İstanbul il başkanlığımız tüm ilçelerde yapılması gereken Ramazan çalışmaları için talimatlarını yazılı olarak ilçelere ulaştırır.Biz ilçe başkanlarının görevleri de bu talimatları eksiksiz yerine getirmek için teşkilatlarımız ile birlikte samimi bir şekilde ülkemin geleceği için görevimizi yapıyoruz.Kurulduğu günden bu yana özellikle başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bizzat kendi hayatında uyguladığı ramazan ayında mümkün mertebe “Çat Kapı” şeklinde yaptığı vatandaşımız ile iftar programları teşkilatımızın ramazanda üzerinde en çok durduğu çalışmadır.Bizde bu çalışmayı aynı anda ilçemizin 13 mahallesinde uygulayacağız.Bunun dışında kendi ilçe özelimiz için yapmamız gereken bir çok çalışmamızı da aksatmadan yapacağız. 

Nasıl İşleyecek “Çat kapı” programlarınız ? 

Mahalle başkanlarımız kendi bölgelerinde daha çok ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı tanıyorlar.Onların belirleyeceği evlere üç kişilik ekiplerimizle çam sakızı çoban armağanı ufak tefek hediyeler alarak iftarı birlikte yaparak yalnız olmadıklarını kendilerine hissettireceğiz.

Arkadaşlarımız da ihtiyaç içinde kıvranan bu vatandaşlarımızın halini yerinde görerek bunlar için neler yapabilirizin gayreti içinde olacaklar.Kısaca ramazan süresince teşkilat içi çalışmalarımız izin verdiği müddetçe evde iftar açmayı düşünmüyoruz.

Allah Nasip ederse oluşturduğumuz ekiplerle her gün 15-20 evde teşkilat üyeleri olarak 3’erli gruplar halinde iftar yapacağız. 

Gazete imtiyaz sahibimiz Hüseyin Çetiner başkanlığında oluşturulan “Zeytinburnu Kültür Sanat Platformu için neler düşünüyorsunuz ? 

Hüseyin kardeşim bir çok konuda çok güzel çalışmalar yapıyor.Yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum.Mesela ilçe ile ilgili yazdığı “Gelişim ve Değişim Tarihi içinde Zeytinburnu” kitabını çok olumlu buluyor ve önemsiyorum.İki yıla yaklaşan bir süredir hiç aksatmadan her Çarşamba yayınlanan İstanbul Times,Zeytinburnu ve Başakşehir gazeteleri de çok yararlı hizmetler yapıyor.En son Zeytinburnu ilçesinde yaşayan,Yazar,şair,Bilim adamı,neyzen,udi,bestaker,söz yazarı,ebru,tezhip sanatçısı,ozan başta olmak üzere ilçeye birçok konuda katkı yapan değerli insanlardan bizi haberdar ettiği için kendisine can-ı gönülden teşekkür ediyorum.Biz de ramazan ayında Zeytinburnu’na hizmet etmiş veya etme imkanı olan akil insanları Siyasi parti farkı gözetmeksizin bir araya getirerek Zeytinburnu hakkında yapılabilecek yenilikleri konuşmayı düşünüyoruz. 

CHP Zeytinburnu ilçe örgütünde bir durgunluk söz konusu. 29 Mart’tan sonra her hangi bir çalışmaya girmediler, bu durgunluk sizin için avantaj mı? 

Ben bu durumu avantaj olarak görmüyorum. Rekabetli bir ortam olsa daha güzel olurdu. CHP’nin seçimden sonra ortada olmaması, İlçe Başkanının ortalarda görünmemesi ve Teşkilatın ayakta duramaması bizim için hiç hoş bir şey değil.

Mesela MHP ve Saadet Partisi çalışmaya devam ediyor, biz isteriz ki bütün partiler çalışsın ama doğru oranda çalışsın. İftira atmadan, birbirlerini karalamadan halka hizmet için çalışsınlar.

Bizim beklentimiz şu aslında, çıksın bizim karşımıza herhangi bir İlçe Başkanı projesini koysun ortaya çalışsın halkta bunu görsün. Onun dışında CHP İlçe Teşkilatının çökmüş olması veya güçlü olması bizi etkilemez. Bizim misyonumuz belli, onların misyonu belli.

Biz Laf üretmeyiz, onlar laf üretir. Biz icraat yaparız onlar yapamazlar. İlçe olarak kurulduklarından beri bu böyle. 

Seçimde de aslında CHP İlçe Teşkilatı yoktu. Adil Emecan vardı ve sadece o çabaladı. Onun dışında İlçe Teşkilatının bir şey yaptığını görmedik. Seçim dönemi boyunca İlçe Bakanı Metin Doğan’ın karalamalarını, iftiralarını ve hakaretlerini gördük.

Yani bir İlçe Başkanına yakışmayan sözler duyduk Metin Doğan’dan, adayımız ve Belediye  Başkanı görevini yürüten Murat Aydın’a‘Kiliseye çok gidiyor, başkanlığı bıraktıktan sonra Papaz olacak’ gibi çirkin bir söz duyduk. Murat Aydın 5 vakit namazını kılan bir insan, bu sözlerin sahibi Metin Doğan'ı dini konularda açıklama yaparken dahha dikkatli olmaya devet ediyorum.  

Onun dışında ben İlçe Başkanı oldum Diğer partilerin İlçe Başkanları tek tek hayırlı olsun demeye geldi Metin Doğan ziyaretime gelmedi. Seçim dönemi boyunca söylemediği laf etmediği hakaret kalmadı. Seçim bitti 1 gün sonra Metin Doğan kayboldu. Gerçekten samimi olsaydı sözlerinde vaatlerinde, seçimden sonra kalır projelerini uygulamak için bir şeyler yapardı. 

Biz yolumuza bakıyoruz. Çalışmalarımızı tüm hızı ile sürdürüyoruz, gelecek dönem daha iyi olacağız. Onlar nasılsa seçime 2-3 ay kala yine piyasaya çıkar. Ama halk artık inanmıyor onlara, en güzel cevabı sandıkta alıyorlar.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu gazetemize verdiği Röportajda Genel seçimde ‘her sandıkta 9 kişi’ uygulamasını yapmak için bu dönem elinden geleni yapacağını söylemişti. Bu konuda ilçelere de büyük görev düşüyor. Siz ilçe olarak nasıl bir çalışma yapacaksınız? Her sandıkta 9 sandık görevlisi mümkün mü?

Tabiî ki mümkündür, bu proje Başbakanımızın bizzat bu dönem uygulamayı düşündüğü çalışmadır. Başbakanımızda mümkün olmayan bir şeyi istemez. Başkaları bu projeyi hayal edebilir ama biz yaparız.  

İl Başkanımız bu projeyi uygulamaya geçirmeden önce biz çalışmalara başlamıştık. İlçe Teşkilatı olarak her Yönetim Kurulu üyemize 10’ar sandık zimmetledik. Yönetim Kurulu üyelerimiz Mahalle Başkanları ile birlikte her sandık müşahit’ini bizzat belirleyerek 9 kişilik ekipleri oluşturacaklar.

İlçe Teşkilatı olarak çok zengin bir yapıya sahibiz. Mahalle Başkanından , Yönetim Kuruluna kadar her kademede aktif bir şekilde çalışmalar sürüyor.  

2011 Genel Seçimlerinde AK Parti’ye yakışır bir şekilde İlçe Teşkilatı olarak en iyi sonucu alacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz 2011 ‘de % 47 oy almak. 

İlçede Gerek meclis Üyesi olamamış gerekse de ilçe yönetim kurulu üyesi olamamış kırgın kişiler olduğunu duymaktayız bu arkadaşlarınıza neler söylemek istersiniz ?

Keşke meclis üyesi için başvuran 120 tane arkadaşımızı seçebilecek imkanım olsaydı. Ama  bu mümkün değil.Bize başvuran arkadaşların tamamı meclis üyeliğini hakkı ile yapbilecek arkadaşlarımızdı.Ancak sizde takdir edersiniz ki  en fazla 37 tane meclis üyesi adayı çıkarabiliyoruz.Eğer başvurular bu kadar olsaydı sorun olmazdı ama aday göstreilecek isimlerin üç mislinden fazla başvuru olmuş.Hal böyle olunca listeye giremeyen arkadaşlar alınganlık yapabiliyorlar.Bunu da bir yere kadar normal karşılıyorum ama çok da büyütmenin alemi yok diye de düşünmüyor değilim.Diğer bir konuda tüm kararları biz vermiyoruz ki,İl başkanlığının talepleri ve kıstasları var.Biz elimizden gelen en doğru çalışmayı yapmak istedik.Listeye giremeyen arkadaşlarımız  olayı tek taraflı düşündükleri için gönül koymuş olabiliyorlar.Benim onlara karşı kırılma ve darılma lüksüm yok.Hepsine karşı gönlüm açık ve hepsini çok seviyorum.Birçok İslam aliminin şu sözü çok hoşuma gider “Harice karşı kazandığınız başarıyı dahildeki basit çekişmelerle heba etmeyin”  

Bugün vazife bende yarın kongre yapılınca başka bir arkadaşımız ilçe başkanı olur.Yani Mahkeme kadıya mülk değil ki burası da bana mülk olsun.Tek düşüncem seçildiğim görevi başarı ile yapmaktır. 

Sonuç olarak gerek ilçe yönetimine girmek gerekse de meclis üyesi olmak için başvurup talepleri kadro darlığından dolayı yerine getirilemeyen  arkadaşlarımız kızgın ve kırgın olabilirler. Ama bulunduğum görev gereği benim kızma ve kırılma lüksüm yok.Ben hepsini çok seviyor ve sayıyorum.Hatta yeni idrak ettiğimiz berat kandilinde bana kırgın ve kızgın olduğunu düşündüğüm arkadaşlarımı arayıp kandillerini kutladım.Kimisi çok mutlu oldu çok az bir kısmı da kırgın ve kızgın olduğunu söyledi.Bende bu duruma saygı duydum çünkü herkes beni sevmek zorunda değil. 

Gazetenizin camiamızda yakından takip edildiğini bildiğim için kırgın ve kızgın olan tüm arkadaşlarımı başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla birlik ve beraberlik içinde Ak parti bayrağını en yükseğe dikmeye davet ediyorum.’Birlikte rahmet ayrılıkta zahmet vardır’ der tüm okurlarınıza saygılarımı sunarım.

Editör: TE Bilisim