Duvarlar Mustafa Kemal ve İsmet Paşa Fotoğrafları ile süslü

Kapıdan BÜRODEKOR’un mekanına girdiğiniz zaman adeta 50 yıl önceki bir büro mobilyaları satan bir mağaza konsepti ile karşılaşmanız mümkün.Bu Mağazanın içinde yapılan küçük ama şirin büroda iş adamı Zekâi Mercan’ı ziyaret ettik. Büro o kadar renkli ki gözlerinizi duvarlarda asılı fotoğraflardan almanız biraz zor.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kullan at kültürüne alışık olmayan iş adamlarının okudukları gazeteleri ile aralarındaki samimi ve içten gelen bağdan dolayı şu sayıda bu haber var,öteki sayıda şu haber diyerek masalarının yanı başında biriktirdikleri yüzlerce gazetenin atılmaması da büroya ayrı bir özellik katıyor.

Mercan,Doğruluk ve dürüstlük bitmez tükenmez bir hazinedir dedi

Yaptığımız sohbette tecrübeli iş adamı Zekâi Mercan son yıllarda öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki 30 yaşında  6 ay içinde zengin oluyor,bir sene sonrada battığını duyduğum çok kişi var bu hayatta dedi. 

Eskiden iş adamları helale harama dikkat ederlerdi. Şu an özellikle filmlerin etkisi ile de gençler lükse ve şatafata daha çok düşkün oluyorlar.Bir de günümüzde zengin olayım da nasıl olursa olsun mantığı hakim olmuş diyen Mercan suni büyümelere ve sağlam ayaklar ile yere basmayan iş adamlarının ticaretine sağlıklı bakmadığını söyledi.

Zekâi Mercan geçmişten geleceğe hızlı bir şekilde kabuk değiştiren bir  çok sektör ile alakalı da bizleri bilgi sahibi yaptı. Tecrübeli iş adamı şu sıralar BÜRODEKOR'un yönetimini oğlu Hamdi Bilal Mercan'a devretmiş durumda. Kendisi de vaktinin elverdiği ölçüde firmadaki bürosunda tecrübelerini çalışan ekip ile paylaşıyor.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim