81 Vilayet ve dış temsilciliklerde buruk 23 Nisan

Türkiye Cumhuriyetinin 96 yılında 81 vilayet ve dış temsilciliklerde buruk törenler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  bayramı kutlandı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Yayı n Grubu olarak İstanbul’un bir çok ilçesinde yapılan törenlere katıldık. Atatürk büstüne çelenk koyan milli eğitim müdürlüklerin den donra CHP ile ve içe örgütleri kendi çelenlerini koyarak yetkililer b azı konuşmalar yaptı.

Zeytinburnu’nda   aynı gün de hem 23 Nisan hem de şehit cenaze töreni yapıldı

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt Adliye meydanındaki Atatürk  heykeline kurumunun çelenğini bıraktıktan sonra  23 Nisan törenlerinin yapıldığı Atatürk ilkokuluna gitti. Burada yapılan törende çocuklardan daha çok büyüklerin olması dikkatlerden  kaçmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ali Yeşilyurt ve Kaymakam Ali Taşkın Balaban ‘da birer kısa konuşma yaptı.

Atatürk  İlkokulu Müdürü Sibel Bayraktar Günün önemine  binaen konuşma yaptı

Atatürk İlkokulu Müdürü Sibel Bayraktar  yaptığı konuşmada şunları söyledi” Bundan 96 yıl önce canlarını ortaya koyarak cumhuriyeti bize armağan eden Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarına şükranlarımı arz ederken çocuklarımıza güzel bir gelecek dilerim” dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim