Fener-Balat-Ayvansaray, Eminönü, Sulukule, Tarlabaşı, Galata, Şişli-Bomonti, Bayrampaşa, Kağıthane, Kartal-Pendik gibi bölgeler gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradı.
TALEP ARTTI
Kimi yatırımcılar ‘tamamen duygusal’ bir sebeple semtine sahip çıkmak için bina toplarken kimi de yeni yatırım fırsatı olarak harekete geçti. Sadece Tarlabaşı’nda son 2 yılda yerli ve yabancı girişimcilerin bini aşkın binayı satın aldıkları belirtilirken, Fener-Ayvansaray’da son bir yıl içinde 100’e yakın binanın el değiştirdi.
RESTORE EDİLİYOR
Bölgelerde daha çok 2-3 katlı eski yapılar satın alınıp, restore ediliyor.  Satışa konulan binaların fiyatı ise giderek artıyor.   Önceleri projelerden habersiz olan ev sahiplerinin projenin önemini kavramaları sonucu evlerini doğal fiyatlar üzerinden satmaktan vazgeçmeleri, fiyatların yükselmesine neden oldu. Balat gibi kıyıya yakın kesimler, metrekare fiyat bakımından Şişli-Levent- Ataşehir ile adeta yarışır durumda.

Sanatçılar da yenilenen bölgelere büyük ilgi gösteriyor. ‘Kavak Yelleri’ adlı dizide bir dönem ‘Efe’ karakterini canlandıran Dağhan Külegeç ve gazeteci Savaş Ay’ın, Balat bölgesinde ev alan isimler arasında yer aldığına dikkat çekiliyor. ‘Ezel’ dizisinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu’nun da kurduğu özel bir ekiple Tarlabaşı, Cihangir ve Balat civarında çok sayıda eski bina topladığı konuşuluyor. Ağırlıklı olarak konut ve ticari imarın bulunduğu bölgede yer alan ahşap binaların fiyatı 100 bin TL ile 2 milyon TL arasına değişiyor. Zira, Riva Vakfı’nın restore ettirdiği binanın bitişiğindeki 3 katlı betonarme binanın fiyatı bir yıl önce 200-250 bin TL olarak belirlenirken, ev sahipleri bina için şimdilerde 500 bin TL istiyor.

Editör: TE Bilisim