Geçtiğimiz ay içerisinde rengiyle kafaları karıştıran elbise fenomeninden sonra gözlerimizin ne kadar güvenilmez organlar olduğunu idrak etmiştik ki, yeni bir görüntüyle daha şok olduk. Merdivenden indiği ya da çıktığı tartışma konusu olan kedi, şu sıralarda en çok konuşulan viral görüntü konumunda!

Geçtiğimiz günlerde internete bir kullanıcı tarafından yüklenen bu fotoğraf bir kaç saat içerisinde fenomen haline geldi. Soru basitti; "Bu kedi merdivenden

iniyor mu yoksa çıkıyor mu?" aynı elbise olayında olduğu gibi dünya ikiye bölündü.
İlk bakışta ışık ve gölgeler kedinin aşağı indiği yönünde bir izlenim yaratsa da, basamakların ucundaki kaydırmaz bant görünümündeki çizgiler aslında kedinin yukarı çıktığına işaret ediyordu.

Bu konuyu açıklığa kavuşturmak için fotoğrafın altına yorumlar yağmaya başladı. Önce kediler konusunda uzman bir kullanıcı, kedinin kuyruğunu kullanış biçimine bakarak kedinin basamakları çıktığını iddia etti. Gerçekten de kedilerin basamak tırmanırken vücut dengelerini sağlamak için bu tip kuyruk manevraları yaptıkları bilinir. Sonrasında ise bir mimar ortaya çıkarak basamakların duvara bitişiklikleri ve çizgilerin yönlerine bakarak kesinlikle kedinin basamaklardan aşağı indiğini iddia etti.
Şimdi yorum sırası sizin. Bu kedi merdivenden iniyor mu yoksa çıkıyor mu?
Editör: TE Bilisim