Semiha Şakir Vakfı tarafından merhum İbrahim Şakir ve merhume Semiha Şakir anısına yaptırılan ve tarihte bilinen tasarımını bir kadının yaptığı ilk cami olan Üsküdar’daki Şakirin Camii, düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Mardin’de 44 insanımızın ölümüyle sonuçlanan vahşet hepimizi derinden üzdü. Barış dininin mensuplarının canlıya, hatta öz kardeşlerine bu vahşeti yaşatmasını anlayamıyorum. Bir yerde bir yanlış yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Anneler Günü’nü kutlayan Emine Erdoğan, "Anneler yavrularına sımsıkı sarılmalı. Anne sevgisi bu vahşetin panzehiridir" diye konuştu.

Semiha Şakir’in torunu Dina Topbaş Şakir ise, "Türkiye, bizim kalbimizde yer almakta. Emellerimiz ve hayallerimiz bu camide ortaya çıktı. Onu İstanbul halkına emanet ediyoruz" dedi. Törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile sanat tarihçileri de katıldı. İç tasarımını yaptığı Şakirin Camii ile bir caminin tasarımını yapan ilk kadın olan İç Mimar Zeynep Fadıllıoğlu, caminin dokusunun Selçuklular’dan alındığını söyledi. Zeynep Fadıllıoğlu, Dubai ve Katar’dan da cami yapması için teklif geldiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim