Bu sabah 04:30 sularında İstanbul Bostancı'da devriye görevi yapan polislere bir saldırı yaşandı. Saldırganlar daha sonra kaçarak Bostancı Gösteri Merkezi'nin hemen karşısındaki bir apartmandaki bir daireye sığındı.

Polis bunun üzerine o daireye operasyon düzenlendi. İçeride tek kişinin olduğu ve polise karşı direndiği öğrenilirken saldırganla polis arasında çatışmalar sürüyor..

Teröristin teslim olması için ikna çalışmaları sürüyor. Çıkan çatışmada 7 polis memurunun yaralandığı bilgisi geliyor.

BOSTANCI FELÇ !

Operasyon sürüyor. Bostancı Gösteri Merkezi'nin yanındaki sokakta çıkan çatışmada zaman zaman silah sesleri yoğunlaşıyor. Bostancı'da çatışmanın çıktığı bölge trafiğe kapatıldı, emniyet müdürü Cerrah olay yerinde..

Sokak dar olduğu için polis ateş altında kalıyor. Sokak sakinlerine 'evlerinizden çıkmayın, pencereden bakmayın' anonsları yapılıyor. Çatışma bölgesinden patlama sesleri geliyor..

Çatışmada uzun namlulu silahlar da kullanılıyor, özel harekat imleri evin çevresini tümüyle sarmış bulunuyor.

EV HÜCRE EVİYDİ..

Bostancı'daki baskının yanısıra Bağcılar'da da bir hücre evinin basıldığı belirtiliyor. Operasyonun Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik olduğu öğrenildi..

Evde iki terörist olduğu sanılıyor. İçerideki teröristin 'ölene kadar çatışacağım' dediği belirtiliyor.

BOSTANCI FELÇ !

Çatışma sürerken polis çevredeki tüm yolları trafiğe kapattı. Bu da pazartesi sabahı Bostancı ve çevresinde trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

20-25 yaşındaki gencin vurulma anı böyle fotoğraflandı

Resim

VATANDAŞIN VURULMA ANI KAMERADA

Habertürk muhabiri Tayfun Güzelmeriç canlı yayında hücre evinden açılan ateş sonucu bir vatandaşın yaralanma anını görüntülemeyi başardı. Güzelmeriç o anı şöyle anlattı: "Perde aralandı ve bir namlu göründü. Bir el silah atıldı. O kurşun Habertürk kameramını Göçhan yıldırımın kulağının dibinden geçip arkasındaki vatandaşı vurdu." Yıldırım da "gencecik bir delikanlı bana tutunarak yere düştü. Önce eğildiğini zannettim. Ama kamerayı çevirince o manzarayı gördüm" dedi.

Resim

BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Yaralı polislerden birinin şehit olduğu haberi geldi. 6 polis, NTV kameramanı ve 1 vatandaş yaralı...

OLAY YERİNDE ŞÜPHELİ PAKET VAR

ResimBölgedeki hareketlilik artarak devam ediyor. Hücre evinin bulunduğu binadan dumanlar da yükseliyor. Patlamalar sonrasında sıçrayan kıvılcımlar yangına neden olduğu söyleniyor. Olay yerinde şüpheli bir paket bulunduğu için basın mensupları da olay yerinden uzaklaştırılıyor. Bölge güvenlik nedeniyle tamamen boşaltılıyor

.

BAĞCILAR'DA DA OPERASYON DÜZENLENDİ

Öte yandan Bağcılar'da tespit edilen bir eve yapılan baskında 11 kişi gözaltına alındı. Burada 4 adet tabanca, çok sayıda mermi, çok sayıda el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 7 adet TNT kalıbı, 15 kilogramı nitrat ele geçirildiği öğrenildi.

ResimTELSİZ FREKANSINA NASIL GİRDİ?

Şu anda İstanbul genelinde 60 ayrı adrese operasyon düzenleniyor. Çok sayda kişinin gözaltına alınabileceği belirtiliyor. Ayrıca Bostancı'daki evde devam eden çatışma ile ilgili polisin teröristlerin telsiz kullanması ile ilgili şaşkınlığını dile getirdiği ve yeni kurulan bir örgütün polis telsizine ve frekanslarına nasıl hakim olduğu üzerinde duruluyor. Bunun ancak özel eğitimle mümkün olabileceği bildirildi. Sözkonusu örgüt elemanlarının polise karşı mukavemet güçlerinin yüksek olması da emniyet mensuplarının dikkatini çekti.

NTV KAMERAMANI BAŞINDAN YARALANDI

Hücre evinden kalabalığa açılan ateş sonrasında bölge hareketlendi. İki yaralı olduğu söyleniyor. NTV kameramanı İlhan Kandas başından yaralandı. Başından kanlar akıyor. Olay anını gören vatandaş "İçerden açılan ateş nedeniyle başından yaralandı. Bayağı kan kaybetti. Çatışma sürdüğü için 5 dakikaya yakın kimse yanına ulaşamadı." diye konuştu. Aynı anlarda bir vatandaşın da çenesinden yaralandığı söyleniyor.

BOMBA SESLERİ GELİYOR

Şu anda Bostancı'dan üst üste çok büyük patlama sesi geldi. Vatandaşlar da çevreyi boşaltmaya başladı. Çatışmanın yaşandığı daireden de silahla karşılık verildi. Şu anda daireden dumanlar yükseliyor. Üst üste bomba sesleri geliyor.

OPERASYONLAR AŞIRI SOL GRUPLARA KARŞI

İstanbul Valis Muammer Güler çatışmayla ilgili şunları söyledi:

İstanbul Emniyet'i dün gece 60 noktada hücre evine operasyon düzenledi. Operasyonlar çeşitli örgütlere, aşırı sol gruplara karşıydı.  10 kişi gözaltına alındı, birçok silah ele geçirildi. Bu hücrelerden biri de şu anda çatışmanın sürdüğü Bostancı... Buradaki terörist patlayıcılarla karşılık verdi. 7 polisimiz yaralandı. 2'si ağır. Teröristin elinde çok sayıda patlayıcı olduğu bilgisi geliyor. Halka zarar gelmemesi için dikkat ediliyor. Bu operasyon günlerdir takip edilen teröristlere karşı yapıldı. Bostancı'daki terörist de terör örgütünün üst düzey yöneticisi... Kısa bir süre sonra ses getirici eyleme hazırlanıyordu. Arkadaşlarımız her türlü önlemi aldı. Dairenin içinde patlayıcılar, bubi tuzakları olabilir. Alınması gereken tüm tedbirler alınmıştır. Resim

ResimOPERASYONU CERRAH YÖNETİYOR

Bu arada, operasyon bölgesine giren ambulanslar bazı yaralıları alarak çevre hastanelere götürdü. Az sonra İstanbul Valisi Güler’in de olay yeren gelmesi bekleniyor. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Cerrah olay yerinde ve bizzat operasyonu yönetiyor.

APARTMANLAR BOŞALIYOR

Çevrede geniş çaplı önlemler alan polis, basın mensuplarının operasyon bölgesine yaklaşmasına izin vermedi. Çevredeki apartmanlarda oluşan vatandaşlar olayın ciddiyeti karşısında evlerini boşaltmaya başladı.

'KESİNLİKLE TESLİM OLMAYACAĞIM'

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin ''Orhan Yılmazkaya'' olduğunu ileri sürerek, ''teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu'' iddia etti.

7 POLİS YARALI

Operasyonda 7 polis yaralandı. Yaralı polisler çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Polislerin 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.Resim

 

 

Ayrıntılar ve tüm gelişmeler istanbultimes.com.tr' de olmaya devam edecek. Yeni detayları bu haberi yenileyerek öğrenebilirsiniz. Bizden ayrılmayın !
Editör: TE Bilisim