TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN ZEKÂ ATÖLYESİ BOĞAZHİSARDA AÇILDI
Boğazhisar Eğitim Kurumları tarafından geliştirilen ve Türkiye’de ilk defa patenti alınarak hayata geçirilen Zekâ Atölyesi’nin açılışı Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman tarafından gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman: “Türkiye’de bir ilk olan bu güzel uygulamanın, başta ülkemiz için, İstanbul için ve Sarıyer için önemli bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Bu güzel çalışmayı hayata geçiren değerli vakıf üyelerini, okul idaresini ve öğretmenleri tebrik ediyorum. Türkiye’de ihmal edilen bu tip faaliyetlerde ilçemizden öncü kurumlar çıkması hepimiz için bir gurur vesilesidir. Göreceksiniz diğer okullar da bunu kopyalayacaklar. Çünkü bu eğitim camiası için önemli bir adımdır. Ben de şu anda çocuğumun bu mecrada bir eğitim almasını istedim. Sanıyorum ki herkes bu noktada benimle aynı fikirde.” dedi.
Programda konuşan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise: “Bu çok büyük bir adımdır. Bunca yıldır eğitimin içindeyim; Türkiye’nin hiçbir noktasında böyle bir çalışma duymadım. Bu mükemmel çalışmayı her yere duyurmalı, herkese anlatmalıyız. Eğitime kafa yoran değerli Boğazhisar ailesini canı gönülden kutlarım. Şu anda çok büyük bir heyecan yaşıyorum.” diye konuştu.
Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir de” Her çocuk eşsizdir ve doğuştan getirdiği muhteşem bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin ortaya çıkarılabilmesi için uygun eğitim şartlarının oluşturulması gereklidir. Özel Boğazhisar ilköğretim okulunun amacı, çocuklarımızda var olan bu potansiyelin bütün yönleriyle ortaya çıkarılabilmesidir.”dedi
Protokol konuşmalarının ardından Zekâ Atölyesi hakkında bilgi veren Üstün Zekâlılar Öğretmeni Tunahan Coşkun: “Zekâ Atölyesi, Boğazhisar Eğitim Kurumları’nın yine patenti kendine ait olan Dünya Ölçeğinde Üstün Nitelikli İnsan Yetiştirme Eğitim Modeli’nin beş temel ayağından biri olan Zihinsel Gelişim’in bir aşaması ve uygulama alanıdır. Biz burada çocuğun zihinsel gelişimini artıracak ve beyin kaslarını geliştirecek uygulamalar yapıyoruz. Bu uygulamalar arasında yurt içi ve yurt dışından getirdiğimiz yüz elli kadar zekâ oyununun oynanması da var. Biz çocukları doğal ortamında gözlemliyor ve onları sadece geleceğin değil bugünün de sahibi olarak görüyoruz.” dedi.
Konuşmalardan sonra açılış gerçekleşti. Zekâ Atölyesinin özgün ve sıra dışı sınıf ortamı katılımcıları çok etkiledi. Katılımcılar bu sıra dışı ortamda Yapılan etkinlikler hakkında bilgi almanın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ile Üstün Zekâlılar Öğretmeni Tunahan Coşkun’un Sıra dışı bir zekâ oyunu olan Qouridor karşılaşmasına şahit oldu. Açılış programı katılımcılara yapılan yemek ikramı ile son buldu.
 
 
Editör: TE Bilisim