Gül, "Cumhurbaşkanı'na Sorun" uygulamasıyla kendisine yöneltilen sorulardan en çok beğenilenlerin sahipleriyle Çankaya Köşkü'nde buluştu ve bu soruları cevapladı.


Gül'ün, vatandaşlarla ''doğrudan 
iletişim kanalı'' olarak nitelediği ''Cumhurbaşkanı'na Sorun'' uygulamasının ilki gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, internetten kendisine yöneltilen sorulardan en çok beğenilenlerin sahipleriyle dün Çankaya Köşkü'nde buluştu ve sorularına cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'e, 13 bin 750 soru arasından oylamayla en çok beğenilen 
10 soruyu yöneltecek kişiler, dün Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 5 saat boyunca ağırlandı. Öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı'na giden 10 vatandaşa Müze Köşk gezdirildi, Çankaya Köşkü'nün bazı birimleri tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter ve Cumhurbaşkanlığı'nın bazı yetkilileriyle öğle yemeği yiyen konuklar, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ile buluştu.
Çekim hazırlıkları tamamlandıktan sonra Gül'ün karşısına geçen en çok beğenilen soruların sahipleri, sorularını Gül'e yönelttiler.

"BM Sekreterliği'ni hiç düşünmedim"
İstanbul 
Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi Çağdaş Yıldız, Türkiye'nin yeni aktif dış politikasına bağlı olarak, son yıllarda uluslararası örgütlerde yönetici pozisyonlarına Türklerin gelmesinin olağanlaştığını belirterek, Gül'e ''Sizin de göreviniz sonrasında böyle bir düşünceniz var mı? BM Genel Sekreterliğine gelseniz, BM'ye nasıl bir işlevsellik ve vizyon katarsınız?'' sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Sekreterliği seçiminin 
çok hassas sistemleri, uluslararası dengeleri olan bir sistem olduğunu belirterek, görev süresi dolduktan sonra bu göreve gelmeyi hiç düşünmediğini, Türkiye'nin de bu yönde bir niyet ya da beyanı olmadığını söyledi.

Endüstri mühendisi Nesibe Şahin Akar Yıldız da sorusundan önce, uygulamaya ilişkin duygularını, ''Devlet büyüğünü rüyamızda gördüğümüzde hayra yorumlanır. Biz sizi karşımızda görüyoruz. Herhangi bir tabire ihtiyaç olmadan bunun devletle milletin iletişimi adına çok hayırlı bir adım olduğunu düşünüyorum. İnşallah devam eder'' diyerek dile getirdi. Kaynak:haber3 

Editör: TE Bilisim