Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen ‘Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi şehrin kuzey girişini tamamen değiştirdi. Gecekonduların yerine dikilen çağdaş bloklar Ankaralılara ‘nereden nereye’ dedirtiyor.

2005 yılının Mart ayında başlanan proje, bütün hızıyla devam ediyor. 650 bin metrekarelik rekreasyon alanının yanı sıra büyük bir ticaret merkezinin de inşa edileceği projede bir de göl bulunuyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 8 bin’i hak sahiplerine verilmek üzere toplam 18 bin konut Ankara’ya kazandırılmış olacak.

REKREASYON ALANI İÇERİSİNDE YOK YOK

650 bin metrekareden oluşan rekreasyon alanı içinde barındırdığı birçok tesisle Ankaralılara hizmet verecek. Yaklaşık 5 bin kişiyi alabilecek kapasitede bir adet kongre merkezi, bir adet Restaurant, iki adet açık Amfi, bir adet otel, dört adet cafe, alışveriş merkezi, pastane,  Fast-Food ve çok sayıda büfe Başkentlileri ağırlayacak.

Fitness center, çeşitli sosyal etkinliklere imkân verecek sosyal yapılar, tanıtım ve sergi salonu, sportif etkinliklere ev sahipliği yapacak tesisler, çok sayıda işyeri, yaşlılar, hanımlar ve gençler için aktivite ve kültür merkezleri de proje kapsamı içerisinde yer alıyor.

18 bin konutun yer alacağı alanda ise aktivite merkezi, iş yerleri, ünite merkezleri, otel, ilköğretim okulu, lise sağlık kurumları ve dini yapılar bulunacak.

GÖKÇEK: KONUKLARIMIZI GURURLA KARŞILIYORUZ
Dışişleri Eski Bakanı Hikmet Çetin’in “ Havaalanında karşıladığımız yabancı konuklarımızın kenti girişini görmemeleri için lafa tutardık dediğini hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yapılan çalışmalarla kuzey girişinin çehresi büyük bir hızla değişiyor. Konuklarımızı artık gururla karşılıyoruz. Ankara 15 yılda çok değişti, önümüzdeki dönem de değişim sürecek” dedi.

İŞTE KUZEY ANKARA


Editör: TE Bilisim