Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği tarafından düzenlenen yangın tatbikatında ateşe benzin döken Sivil Savunma Amiri Abdullah Polat meydana gelen parlamayla bir anda alevlerin içinde kaldı. Çevrede bulunan yaklaşık 30 personel paniğe kapılıp kaçışırken, Polat da büyük korku yaşadı. Kaşı, kirpikleri ile sağ eli yanan Polat, "Ölümden döndük" dedi.

Bugün saat 10.00'da Hükümet Konağı ile Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 8'inci Bölge Müdürlüğü'nde, Sivil Savunma Arama Kurtarma Müdürlüğü ekipleri tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat öncesi uzmanlar tarafından bilgilendirilen personel, alarmla birlikte odalarındaki önemli evrakı alarak yangın merdiveninden dışarı çıktı. Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri, yangında mahsur kalanları ise 5 katlı binanın pencerelerinden sarkıtları halatlarla indirdi.

Müdürlük binasının arka bahçesinde ise hazırlanan odunlar yakılarak alevlerin nasıl söndürüldüğü personele gösterilmek istendi. Yakılan odunlar yangın tüpleriyle yapılan müdahaleyle söndürüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Sivil Savunma Amiri Abdullah Polat, söndüğü düşünülen odunları, üzerine elindeki bidonla benzin dökerek yeniden yakmak istedi. Ancak alt kısımda sönmemiş köz olduğu için benzinin dökülmesiyle büyük bir parlama meydana geldi. Çevrede bulunan yaklaşık 30 personel parlamayla paniğe kapılıp kaçışırken, Polat da alevlerin arısnada kaldı. Kaşı, kirpikleri ile sağ eli yanan Polat'a alevlerin sönmesiyle hemen müdahalede bulunuldu. Abdullah Polat, tatbikatı izleyen personele korkulu anlar yaşattı. Polat'ın yanan eli sargı bezi ile sarıldı.

Tatbikatta kendini yakan Sivil Savunma Amiri Abdullah Polat, "Elimi sardım ama önemli bir şey yok. Biraz kızardım. Ölümden döndük. Bedava yaşıyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilisim