Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürlüğü (İSEM), ortaklaşa Uçurtma Şenliği düzenledi. Esenler Belediyesi Kemer Stadyumu’nda gerçekleşen şenliğe; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, İSEM öğrencileri, Esenlerli çocuklar ve velileri katıldı. İSEM zihinsel engelliler öğrencilerinden sıra gecesi ekibinin türküleriyle başlayan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Çocuklarla Uçurtma Uçurdu
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şenlikte çocuklarla bir araya gelerek uçurtma uçurdu ve onların heyecanına ortak oldu. Neşeli görüntülerin ardından programda bir konuşma yapan Göksu, “Bir insanın hayatında kendisiyle barışık olması ve kendi hayatında kendisiyle mutlu olması önemli bir şey. Ben inanıyorum ki, burada her uçurtmasını uçuran her bir kardeşimiz, hayatında kendisindeki birtakım kısıtlılıkları hiç dikkate almadan kendisiyle barışık olmanın ve kendisiyle barışık olarak mutlu olmanın hazzını bir kez daha yaşıyorlar” diye konuştu.


Esenler’de Gökyüzü Rengârenk
Program öncesinde Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İSEM tarafından dağıtılan tişört, şapka ve uçurtmaları alan çocuklar, gönüllerince eğlendiler. Aralarında ilk defa uçurtma uçuracak olmanın heyecanını yaşayan çocukların da bulunduğu binlerce çocuk ile velileri, ellerindeki uçurtmaları gökyüzüne bıraktılar. Binlerce uçurtmanın Esenler semalarını süslediği program renkli görüntülere sahne oldu.


Gönlünce Uçurtma Uçuruyor
16 yaşındaki otizmli oğlu Serkan’la ilk defa uçurtma uçurduğunu söyleyen anne Güldane Karadağ, duygularını, “Oğlum da, ben de ilk defa uçurtma uçurduk. Çok mutlu olduk. Uçurtma uçurmak gerçekten heyecan verici bir şeymiş. Oğlum rahatsızlığının da etkisiyle benden hiç ayrılamıyordu. Şimdi burada ilk defa benden ayrı, gönlünce uçurtma uçuruyor. Bana bu mutluluğu yaşatan herkese minnettarım” şeklinde ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim