İstanbul Bilgi Üniversitesi’den “Empatik İletişim ve Varolma Sanatı” Eğitimi İstanbul’da devam ediyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, lise ve dershane rehberleri ile yöneticilerine yönelik  olarak düzenlediği “Empatik İletişim ve Varolma Sanatı” başlıklı eğitimlerine devam ediyor.

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in konuşmacı olarak katılacağı eğitim

6 Ocak Perşembe günü Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

 İstanbul Bilgi Üniversitesi, lise ve dershane rehberleri ile yöneticilerine yönelik “Empatik İletişim ve Varolma Sanatı” eğitimi düzenliyor. Psikolog ve danışman Prof. Dr. Üstün Dökmen’in katılacağı etkinlik, günlük yaşamda ve iş ortamında yaşanan iletişim sorunlarını gidererek motivasyonu arttırmanın yollarını gösteriyor.

Eğitim katılımcıların; günlük yaşamla ve çalışma ortamlarıyla ilgili, kaliteli yaşam stilleri konusunda bilgilenmeleri; kültürel ve kişisel boyutlardaki mevcut iletişim sorunlarını fark etmeleri ve bu sorunları giderme yollarını öğrenmelerini amaçlıyor. Ayrıca katılımcıların empatik iletişim konusunda beceri kazanmaları; bu becerileri iş yerlerinde ve özel yaşamlarında kullanma konusunda motive olmaları; ailede ve iş yerinde sağlıklı iletişimin, uzlaşmanın ve yaşama sevinci taşımanın önemini kavramaları hedefleniyor.

BİLGİ’nin üniversite adaylarına yönelik düzenlediği etkinlikler serisi bugüne kadar Adana, Antalya, İzmir, Ankara ve Bursa’da dinleyicilerle buluştu.

“Empatik İletişim ve Varolma Sanatı” eğitiminin içerdiği bazı konu başlıkları şunlar:

  • Günlük yaşamda ve iş ortamlarında yaşam stilleri (kuramsal ve uygulamalı),
  • Empatik iletişim (kuramsal ve uygulamalı),
  • Bir kurumda “Biz”i oluşturmada, takım kurmada, ekip olmada ve sinerjiyi artırmada sağlıklı iletişimin ve uzlaşmanın önemi (kuramsal ve uygulamalı),
  • İş yerinde ve ailede ortaya çıkan iletişim çatışmaları, çözüm yolları; çatışmaların kültürel boyutu (kuramsal)
  • Sorumluluk almanın önemi (kuramsal ve uygulamalı),
  • Yaşama odaklanmada ve stresle baş etmede kuantum mantığı (kuramsal ve uygulamalı),
  • Duyguları fark etme, ifade etme ve kontrol etme (kuramsal ve uygulamalı),
  • Motivasyonu artırma ve yaşama sevincine ulaşma yolları (kuramsal ve uygulamalı),
  • Mobbing: Farklı ile uğraşmak,
  • Öteki ile – Farklı ile uzlaşmak,
  • Öğrenci ile iletişim.

“Empatik İletişim ve Varolma Sanatı” Eğitimi

Tarih: 6 Ocak 2011

Saat: 14:00-17:00

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü BS2

Tel: (0212) 444 0 428

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunmaya devam eden BİLGİ, 21 ülkede 60 üniversiteyi ve 550.000 öğrenciyi kapsayan Laureate International Universities Network’üne katılarak Türkiye’nin tek küresel üniversitesi oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi bugün, 800 öğretim elemanı, 10binin üzerinde öğrencisi ve 12bin mezunu ile yoluna devam ediyor. BİLGİ, İletişim, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler ile Fen-Edebiyat fakültelerine, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerini de ekleyerek, 2010 – 2011 akademik yılında 6 fakülte, 4 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulunda 56 lisans ve 15 önlisans programı sunuyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, Santral, Dolapdere ve Kuştepe Kampüsleri olmak üzere üç kampüsü

Haber Servisi : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim