Başlangıçta İnternet hizmeti vermek için kuruldular 

İstanbul ilçe belediyeleri başlangıçta maddi durumları iyi olmayıp evlerinde bilgisayar olmayan öğrencilerin ödevlerine yardım etmek üzere kuruldu. Bilgi evlerinde görev yapan öğretmenlerin idealist ve ülke sevdalısı olmaları ile bugün bilgi evleri birer ilim ve irfan yuvası olmuş durumdalar.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Gençliğimize dinar eğitim şart
 
Başbakan Erdoğan'ın haklı bir çıkış yaparak biz eğitim sistemi ile dindar ve milli manevi duyguları ön plana çıkan bir gençlik yetiştireceğiz sözüne kamuoyu büyük bir destek verirken az da olsa statükoyu savunan küçük bir gurup başbakan nasıl böyle söyler diyerek  kendilerince başbakan'ı zora sokmak istemeleri toplumda karşılık bulmdı.

İşte öğrencilerin ödevlerine ve derslerine yardım eden Zeytinburnu'nun eğitimine katkı yapan bilgi evleri dünyanın gelmiş gençmiş en büyük siyasi dahalarından birisi olan Merhum Cennet Mekan Sultan II.Abdülhamid han'ı yaptıkları
etkinlikle 94.ölüm yıldönünde yad ederek sadece ders ve ödevle ilgilenmediklerini gösterdiler.  


Üç Kıtanın Son İmparatoru Bilgi Evleri’nde Minnetle Yâd Edildi…

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi Sultan II. Abdülhamit Han'ın vefatının 94. Yılı Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde minnetle yâd edildi.

Cihan Padişahı, üç kıtanın son imparatoru II. Abdülhamit Han vefat edeli tam 94 yıl oldu. Sultan Abdülhamit Han, özellikle yönetimi altında üç kıtada yaşan onlarca devleti adil, barışçıl ve insani değerlerle yönettiği bilinir.

Askeri, eğitim, sağlık, hukuk, siyaset, sanat ve kültür alanında sayısız çalışma ve projelere imza atmış, Osmanlı tebaasını dış mihraklara karşı himaye etmeyi başarmış ender padişahlardan biridir.

1876-1909 yılları arasında 33 yıl padişahlık yaptıktan sonra 27 Nisan 1909'da tahttan indirildi. 3 yıl Selanik’te Alatini Köşkü'nde hapis tutulduktan sonra 1912'de İstanbul'a Beylerbeyi Sarayı'na getirilen II. Abdülhamit Han, Beylerbeyi Sarayı'nda 10 Şubat 1918 günü vefat etmiştir.

Bilgi Evleri’nde cihan padişahının ölüm yıldönümü gerçekleştirilen törenle üyelere hatırlatılarak, onların Sultan Abdülhamit’i daha yakından tanımaları sağlandı.

Öğrendikleri yeni bilgilerle üyeler uzun süre adil yönetimiyle tahtta kalmış bir padişahı tanımanın zevkine vardılar.
                  
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
                                 
Editör: TE Bilisim