Geleceğin sosyal, sanatsal ve kültürel bilince sahip bireylerini yetiştirmek amacıyla yeni dönemde pek çok etkinliği bünyesinde barındıracak olan Bilgi Evleri; gitar, bağlama, keman, drama, zekâ oyunları, temel resim, yağlı boya ve halk oyunları atölyeleriyle üyelerinin her alanda gelişimine destek verecek. Çocukların ve gençlerin gelişimlerinin yalnızca okuldaki etkinliklerle sınırlı kalmaması gerektiğini düşünen ve farklılıkların her açıdan zenginlik olduğunu kavrayan, bu yönde hizmet veren Bilgi Evleri geleceğimizin aydınlık yarınlarına gerçekleştireceği etkinliklerle kapılarını aralayacak.
Bu kapsamda gerçekleştirilecek olanatölye çalışmaları için ön kayıtlara 15 Eylül- 04 Ekim tarihleri arasında alınacak olup çalışmalara4, 5, 6, 7, ve 8. sınıf öğrencisi üyelerimiz başvurabilecek. Her üye yalnızca bir çalışmaya başvuruda bulunacak ancak beklenenden fazla ön kayıt olması halinde o bölüm için yetenek sınavı düzenlenecek ve başarılı olanlar kaydedilecek. Atölye çalışmaları haftada bir gün 45’er dakikalık 2 ders olarak gerçeleşecek.
Duyguların tercümanı olan enstrümanların;  bir düşünceyi beden diliyle ifade etmenoktasında dramanın, günlük hayatta pratik zekânın, görsel anlamda renklerin ahenginin önemini algılayan bilinçli bireyler yetiştirmek maksadıyla açılan atölyelerimiz meraklılarıyla buluşmayı bekliyor. Bilgi Evleri’nde açılacak atölye çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak için bulunduğunuz yerdeki Bilgi Evinize gitmek yeterli olacaktır.
Atölye çalışmaları için müracaat edilebilecek bilgi evleri ve telefon numaraları:
Beştelsiz: Gitar, Keman, Zekâ Oyunları                                                                 - 0212 679 64 27
Sümer: Bağlama, Keman, Zekâ Oyunları                                                                - 0212 665 65 22
Yenidoğan – Gökalp: Gitar, Temel Resim, Drama                                                    - 0212 558 17 66
Veliefendi:Zekâ oyunları, Halk Oyunları, Bağlama,Yağlı Boya, Drama                            - 0212 546 46 22
Yeşiltepe: Zekâ Oyunları, Gitar, Drama                                                                  - 0212 679 61 36
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi: Piyano, Ebru                                               -0212 415 58 58 
Editör: TE Bilisim