Kamp alanındakiler kaçarak karakola sığındı. İddiaya göre, saldırgan grup, karakolun etrafında da bir süre bekledikten sonra dağıldı. Saldırı anında kamp alanında olduğunu söyleyen Esin Erdem (20), olayı şöyle anlattı: 
 
“Ellerinde bıçak ve sopalarla bir grubun kamp alanına geldiğini gördük. Kamp alanına gelen grup küfürler etmeye başlayıp çadırları parçalamaya başlayınca biz de panikleyip iki gruba ayrıldık ve kaçtık. Yaşadığım korku ve panik ile kayalarının arasına çok kötü şekilde düştüm. Bizlere kamp alanı ile ilgili kimse daha önce herhangi bir ikazda da bulunmadı. Yolda polislerle karşılaştığımıza karakola gitmemizi söylediler. Biz o panikle karakola gitmeye çalışırken ellerinde sopa olan grup da küfür ederek bizi karakola kadar takip etti. Gruptan bazıları yanımızdan geçerken ‘Bizim aradığımız siz değildiniz’ dediler. İfadelerimizin ardından polislerin eşliğinde vapur iskelesine götürüldük. Eğer ki yasak bir yerse yasak olduğu söylensin. Ama öyle bir şey de yok.”
 
Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise yaşanan olay ile ilgili zaman zaman ada halkının, kamp için bölgeye gelenlerden şikayeçi olduğunu söylerek, alanın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade etti. Kendi tasaruflarında olmadığı için müdehale etmelerinin mümkün olmadığını, sözü edilen kişiler hakkında da bir fikri olmadığını belirtti.
Editör: TE Bilisim