İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Beyoğlu İstanbul Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan arasında yaşanan 'Atatürk' tartışması büyüyor. Köşe yazarı Hıncal Uluç da bugünkü köşe yazısında konuşması sebebiyle Başkan Akpınar'ı eleştirirken, Akpınar da Hıncal Uluç ve Misbah Demircan'a tepki gösterdi

Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası'nın 'Yılın En İyi Orkestrası' seçildiği törende 'Atatürk' krizi yaşanmıştı.

AKPINAR: BELEDİYECİLİK YOL VE KALDIRIM YAPMAKTAN İBARET DEĞİL

Sputnik'te yer alan haberde, Karşıyaka Belediyesi'ne verilen ödülü almak için salonda bulunan Akpınar, konuşmasında belediye faaliyetlerinden bahsederken belediyeciliğin yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını anlattı. Ardından, kültür sanat faaliyetlerine önem verdiklerinden bahsetti. Akpınar konuşmasında ayrıca, "Tüm görevlerimizi cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder'imizin sözleriyle yapıyoruz" dedi.

DEMİRCAN: SİZİN İÇİN ZATEN VARSA YOKSA ATATÜRK

Akpınar kürsüden inince Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yanına yaklaşarak, "Konuşmanızı doğru bulmadım. Yanlış konuştunuz. Burası siyasi bir yer değil. Sloganlar atılmasından da rahatsız oldum. Sizin için zaten varsa yoksa Atatürk. Başka da bir iş yaptığınız yok" dediği öne sürüldü.

Ege'de Son Söz, Akpınar'ın bunun üzerine tepki olarak protokolü terk ederek salonda bulunanların yanına gidip arka sıralara oturduğunu yazdı.

.

Editör: TE Bilisim