Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Beylikdüzü Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimle yeni yönetim belli oldu. Kurulu açan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıya Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

“Mahalle Heyetlerimiz Olmazsa Olmaz”

Başkan İmamoğlu, kent konseylerini tamamıyla özgür, salonda, sokakta, mahallede ne olup bitiyorsa tarafsızca gözlemleyebilen, özgürce ifadesini anlatabildiği bir organizmayı hayata geçirebilen bir süreç olarak gördüklerini belirtti. Kent konseyini mahalle düzeyine taşımaları gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Mahalle heyetlerimiz olmazsa olmaz. Muhtarlar, her siyasi partinin temsilcileri, kanaat önderleri, apartman ve site yöneticilerinin de dahil olacağı bir yapı ile Beylikdüzü’nün geleceğini sivil hayatı da yönetime dahil ederek belirleyeceğiz” şeklinde konuştu. Beylikdüzü Kent Konseyi’nin varlık amacına hizmet edecek şekilde yapılanmasının ve asıl görevlerini hakkaniyetiyle yerine getirmelerinin önemini vurgulayan İmamoğlu, “Mesleki grupların karşılık bulduğu, akademisyenlerin, eğitimcilerin kendi içinde çalışma grupları oluşturacakları, okulların ve mülki amirlerin dahil olacağı bir düzlem yaratmak istiyoruz” dedi.

Yeni Başkan Necla Türkoğlu Oldu

Konuşmanın ardından Divan Başkanı ve Divan Katip Üyeleri’nin belirlenmesi ile ilgili sürece geçildi. İmamoğlu kuruldan gelen önergeyi oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edilen önergeye göre Divan Başkanı Mehmet Sandal seçilirken, Divan Katip Üyeleri ise Nusret Yılmazer ve Arzu Yalçınkaya Aytaç oldu. İmamoğlu, kurul yönetimini Divan Yeni Başkanı Sandal’a bıraktı. Başkan Sandal, gizli oy açık tasnif yönteminin kullanıldığı seçimi başlattı. Seçim sonuçlarında göre 47 oy alan Elif Necla Türkoğlu Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı oldu. Başkanlığa adaylığını koyan Dilek Akdemir ise 26 oy aldı ve 1 oy geçersiz sayıldı. Başkan Türkoğlu, yaptığı konuşmada kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, Beylikdüzü’nün yararı için çalışacaklarını ve yerel yönetimlerle uyum içinde hareket edeceklerini belirtti.

Yürütme Kurulu Asil Üyeleri de Seçildi

Kurulda yapılan seçimde Beylikdüzü Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeleri de belirlendi. Sonuçlara göre Nuri Arslan, Cengiz Ataseven, Prof.Dr. Mustafa Çıkrıkcı, Sebahattin Çılbır, Coşkun Çıtlık, Mustafa Pinazoğlu, Ersel Bedir Sezer, Aydın Şavluk, Onur Yalçınkaya konseyin yeni Yürütme Kurulu Asil Üyeleri oldular.

Kurula Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol da katıldı.

 
Editör: TE Bilisim