Beylikdüzü Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hazırlanan İstanbul'un üçüncü yüzde yüz ekolojik pazarı, Beylikdüzü'nde açıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Hayırlı olsun" dileklerini sunarak "İstanbul'un üçüncü yüzde yüz ekolojik pazarına sahip çıkalım. Sadece Beylikdüzü'ne değil üçüncü bölge halkını ilçemize taşıyacak zemini birlikte oluşturduk. Burada yaklaşık 200 tezgâh açıldı. Bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Sağlıklı yaşamda çıtayı daha yukarıları taşıyacağız" diye konuştu.

Bugün açılışı gerçekleştirilen ve bundan sonra her Salı günü Beylik Pazarı'nda kurulacak olan İstanbul'un üçüncü yüzde yüz ekolojik pazarında, Şişli ve Kartal'dakilerde olduğu gibi doğa ve canlı sağlığına zararlı kimyasal ilaç, gübre ve katkı maddesi gibi hiçbir yöntem kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ekolojik ürünler satılacak. Tamamen ekolojik ürünlerden oluşan geniş bir ürün yelpazesinin sunulduğu pazarın açılışına yaklaşık 2 bin 5 yüz kişi katıldı.

Tarımda bilinçsizce ilaç kullanımı, tarım ürünlerindeki ilaç kalıntıları ve hormon nedeniyle tüketicilerin daha sağlıklı olduğu için organik ürünlere yönelmesi bu yöndeki talebi arttırdı. Bu sebeple açılan pazar, Bakırköy'den Çorlu'ya kadar İstanbul'un batısında yaşayanların organik ürünlere çok daha rahatlıkla ulaşmalarını sağlayacak.

Organik ürünlerin, diğerlerine göre daha pahalı olmasının gerekçelerinden bahseden Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Victor Ananias, "Ekolojik ürünlerde niye fiyat farkı olduğunu düşünen insanlara şunu belirtmeliyim ki topraklarımızı, havamızı, suyumuzu zehirledik. Daha hızlı ve çok üretmek, daha çok para kazanmak için çevremizi zehirledik. Bu yüzden sağlıklı beslenme ve yaşam pahalı hale geldi. Alım satım yaptığımız noterler gibi belgeli, sağlıklı oldukları saptanmış, devlet güvencesiyle ülkenin dört bir yanından gelmiş ürünlerin burada satışı gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Bu ülkenin havasını, suyunu toprağını miras aldığımızı söyleyen Kaymakam Yusuf Odabaş, kaynaklarımızı kullanırken çevremizi tüketmeden ekolojik dengeye riayet edilmesi gerektiğini ifade etti. Açılışa katılan bir diğer isim Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da dünyada doğal olana yönelme ve bu anlamdaki gelişimin hızlı olduğunu belirterek, Türkiye'nin önemli zenginliğini; İstanbul'un güzel ilçesi Beylikdüzü'nde sunma noktasında adım atan Başkan Uzun'u kutladığını bildirdi. Pazarın açılışı Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, AK Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim