Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce oluşturulan 24 saat görev yapacak ve 200 kişiden oluşturulan karla mücadele ekipleri, kar yağışı ve buzlanmaya karşı hazır bekliyor. Ekipler, Beylikdüzü genelinde 10 adet küreme ve tuzlama aracı, 13 adet küçük tuzlama aracı, 14 adet kepçe, 2 adet greyder, 1 adet loder, 23 adet kamyon, 4 adet kapalı minibüs grubu, 3 adet su taşkınları için özel donanımlı araç, 20 adet binek araç olmak üzere toplam 90 araçla olumsuz hava koşullarında mücadele edecek. Çalışmalar için zincirleri takılan araçlar hazır bekletilirken, 2 bin 500 tona yakın kar tuzu stok edildi.

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gençbay koordinesinde gece ve gündüz ekipleri olmak üzere yaklaşık 200 personelin görev aldığı kar timinde; 11 mahallede meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edilebilecek. Vatandaşlar, kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları Beylikdüzü Belediyesi'nin Çağrı Merkezi 444 09 39 numaralı telefonları arayarak iletebilecek.

Başkan Uzun’dan Uyarı…

Çalışmaları yerinde inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilemesine izin vermeyeceklerini belirten Başkan Uzun, vatandaşları da hava durumuna göre araçlarını hazırlıklı tutmaları ve kışlık lastiklerini takmaları konusunda uyardı.
Ekipler Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen bölgelerde yerini almaya başladı. Kar yağışı ile çalışmalara başlayacak ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştirecek. Karın yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarında kullanılacak güçlü araç filosu ile ekipler, ilk olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhları daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapacak. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak
 
Editör: TE Bilisim