Beylikdüzü'nde seçim düellosu devam ediyor...

 Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Belediye başkanı adayı Adli Tıp uzmanı Dr.Vecdet Öz 29 Mart Seçimlerini kazandığı halde AKP adayı Yusuf Uzun ve adamlarının menfaat karşılığı bunu engellediklerini ileri sürdü.

 Dr.Öz gazetemize yaptığı açıklamada,Büyükçekmece İlçe seçim Kurulu başkanı İbrahim Doğan ile işbirliği yapan AKP adayı Yusuf Uzun ve adamlarının girişimleri ile 4.000 Oylarının geçersiz hale getirilerek 320 Oy farkı ile AKP’adayı Yusuf Uzun’un başkanlık seçimini kazandığının açıklandığı günden beri bu sonuca inanmadığını söyledi.  

Savcılık Büyükçekmece İlçe seçim kurulu müdürü İbrahim Doğan’ın menfaat temin etmek suretiyle görevini kötüye kullandığı anlaşılmıştır’,ifadesi ile seçimlere hile karıştırmak suçundan Doğan’ı mahkemeye sevk etti.

 CHP Adayı Öz  

Dr.Öz 29 Mart gece geç saatlere kadar AKP. lilerin de seçimi kaybettiklerine inandıklarını söyledi.Ne olduysa sabah’a karşı görünmeyen bir el araya girerek CHP.nin 4.000 oy farkla kazandığı bir seçimi 320 oyla kaybettiği söylenince bu işte ciddi olarak hile olduğuna inandığını söyleyen Dr.Öz  15 ay süresince hukuki olarak mücadele verdikten sonra Büyükçekmece ilçe seçim kurulu başkanı İbrahim Doğan’ın görevden alınacak kadar ciddi hile ve yanlışların olduğunun gün yüzüne çıktığını söyledi.

Otellere Yığma Seçmen İddiası  

Dr.Öz AKP.lilerin birden fazla hileye başvurduklarını iddia ederek 28/29 Mart gecesi civar otellere ve çeşitli adreslere yığma ‘sahte seçmen’ getirildiği ihbarı aldıklarını bu ihbarlar sonucu yaptıkları araştırmalarda belgelerle iddiaların doğru olduğunu ispatladıklarını söylüyor.

 İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan  CHP oylarını Tahrif Etti İddiası  

Adli Tıp Uzmanı Dr.Vecdet Öz 29 Mart 2009 seçimlerinden bu yana geçen 15 ay süresince yaptığı görevin de verdiği tecrübe ile titiz çalışmalar sonucu Büyükçekmece ilçe seçim kurulu başkanı İbrahim Doğan’ın partisi ve dolayısıyla kendisine verilen oylar üzerinde bizatihi tahrifat yapılarak bu oyların geçersiz oy kapsamına alınmasının sağaldığını iddia etti. 

Bu Operasyon Sadece Başkan’a Verilen Oylar üzerinde Yapılıyor

Dr.Öz Meclis üyelerine verilen oylara dokunulmadığını sadece başkan adayı için kullanılan oyların hedef alındığını söyleyen Öz yapılan tüm hileler ile yaklaşık tespit edilebilen rakama göre 4.000 oyun yok edildiği sanıldığı iddiası var. Dr.Vecdet Öz yapılan hileler sonucu resmi  rakamlarla başkanlığı 320 oy ile kaybettiğinin görüldüğünü söylüyor.

Mücadeleye Devam   

Dr.Öz kazandığı bir seçimi hile ve desiselerle kaybettiği için kendisine oy veren seçmenlerin oylarına sahip çıkmak adın 15 aydır yılmadan bir çok engel’e rağmen mücadelesine devam ettiğini söyledi. 

Yaptığı çalışmalar sonucu ilk aşamada Büyükçekmece İlçe seçim kurulu Başkanı İbrahim Doğan’ın görevden alındığını söylüyor. 

Savcılık Devrede

29 Mart 2009 seçimlerinden bu yana tam 1 yıl 3 ay geçti. Yapılan şikayetler incelendi tüm şikayetlerin doğru olduğu belgelendi ve cumhuriyet savcılığı tarafından ilçe seçim kurulu müdürü İbrahim Doğan açığa alınarak ‘menfaat temin etmek suretiyle görevi kötüye kullandığı anlaşılmıştır’ , ifadesiyle  ‘ seçimlere hile karıştırmak’ suçundan hakkında savcılığın hazırladığı iddianame mahkemeye verildi”. Bu da demek oluyor ki yargı ilk defa seçim sonrasında oy hırsızlığını tespit ediyor. Duruşma Önümüzdeki günlerde başlayacak…

BEYOĞLU VE ÇEKMEKÖY SEZSİZ KALDI BEEYLİKDÜZÜ DİRENDİ  

Adli tıp uzmanı olan Dr.Vecdet Öz şunları söyledi; 

“Çekmeköy ve Beyoğlu gibi yine hileli bir şekilde seçimleri kaybeden belediyelerin adayları bu mücadele yolunu seçmedikleri için bugün kaderlerine razı olarak kaybetmiş gibi görünseler de Beylikdüzü’nde verilen verilen bu hukuk mücadelesi bu ilçelerde ve ülke genelinde ki oylara belediyenin mağduriyetinin sesi olmuştur. 

Yusuf Uzun’un Vicdanı Rahat mı ?

Yılmadan mücadele eden ve ilk başarı olarak hileye karıştığı savcılık kayıtları ile tescillenen Büyükçekmece İlçe seçim kurulu müdürü İbrahim Doğan’ı açığa aldıran CHP’adayı Dr.Vecdet Öz ‘ün şu önemli sözü de dikkate değer. 

“Bugün haksız bir şekilde hile yolu ile başkalarının haklarına tecavüz ederek makamlarına oturan AKP’li belediye başkanlarının umarım vicdanları rahattır”.dedi.

 Dr.Öz Konuşmasının devamında ben rüştümü ispat etmek zorunda olduğum için bu mücadeleye girdim.Bu mücadelem henüz bitmedi,devam edecek.”

 Dr Vecdet Öz davanın tüm sürecini gazetemiz ile paylaşacağını beyan ederek beni takip edin bakın neler olacak dedi.

Beylikdüzü Belediyesi basın Bürosundan Açıklama:

CHP adayı Dr.Vecdet Öz'ün iddialarını sorduğumuz Beylikdüzü belediyesi basın bürosu ileri sürülen tüm iddialar gerçek dışı olup her seçim sonucu kaybeden adayların başvurduğu bir yöntem olan seçim sonuçlarını kabul etmeme hadisesi burada da yaşanmıştır.

İlçe seçim kurulu yapılan itirazları değerlendirip kesin sonuçları açıkladıktan sonra Belediye başkanı mazbaatasını alıp göreve başlamıştır deniliyor.

Dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç Tertemiz Bir Seçim Yaptık Dedi

Ak Parti eski ilçe başkanı Hasan Ayhan Bilgiç ise gazetemize yaptığı açıklamada   Beylikdüzünda tertemiz bir seçim yaşanmıştır.Bu seçim'e hiç bir şaibe bulaşmamıştır dedi.Bilgiç CHP adayı bazı iddialar öne sürerek sanki bu seçimde şaibe varmış imasını vermek istiyor ama tür iddia ve söylemler doğru değildir dedi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim