İlçe sakinlerini spora teşvik etmek ve ilçe genelinde birlik beraberlik duygularını arttırmak için yapılan Beykoz Halk Koşusu'na 500’e yakın vatandaş katıldı. Yol Koşusu ve Halk Koşusu olarak ikiye ayrılan yarışlarda çeşitli yaş gruplarında yarışan sporcular varış ipini göğüsleyebilmek için büyük mücadele etti.
 
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in startıyla başlayan koşuya Başkan Çelikbilek’in yanı sıra Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, Mahalle Muhtarları, okullardan öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
İlçe tarihinde geniş katılımlı ilk spor organizasyonu olma özelliği taşıyan Halk Koşusu’na 14 yaş ve üzerindeki tüm ilçe sakinleri katılırken, Yol Koşusu etabına ise ulusal ve uluslararası yarışlarda derece almış birçok milli atlet katıldı.
 
Her iki koşuda Belediye Başkanlığı önünden başlarken Halk Koşusu 5 bin metre, Yol Koşusu ise 10 bin metre koşuldu. Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı’nın da gösteri yaptığı yarış sonunda dereceye girenlerin madalyaları ve ödülleri Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla tarafından verilirken, bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğin her bahar geleneksel olarak tekrar edilmesi kararlaştırıldı. Yarışmada her kategoride ayrı ayrı olmak üzere birincilere bin TL, ikincilere 750 TL, üçüncülere de 500 TL para ödülü verildi.
 
Spora verdikleri desteğin artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Çelikbilek, ilçemizde sosyal bağların kuvvetlendirmesine yönelik sportif organizasyonların sayısını da artırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Editör: TE Bilisim