Zümrüt yeşili doğası, masmavi denizi ve eşsiz tarihi güzellikleri ile İstanbul’un sayılı ilçeleri arasında yer alan Beykoz, ülkemizde bu yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında 34.sü kutlanacak olan Turizm Haftasını karşılamaya hazırlanıyor.

Turizmin önemine dikkat çekmek, iç ve dış turizmin canlanmasına katkıda bulunmak amacıyla ülke genelinde her yıl kutlanan Turizm Haftası’nın İstanbul ayağındaki etkinlikleri, doğal ve tarihi güzellikleri ile şehrin cazibe merkezlerinden olan Beykoz ilçesi merkezli olmak üzere kutlanacak.

İstanbul İl Kültür Müdürlüğü, Beykoz Belediyesi, Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle yürütülecek olan Turizm Haftası kutlamaları boyunca, ilçenin tarihi mekânlarında folklor gösterileri sergilenecek, şehir gezileri, söyleşiler, konserler ve yarışmalar düzenlenecek.

İstanbul’un tanıtımının yanı sıra turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinlikler, Beykoz’un gelişmekte olan turizm vizyonuna katkı sağlamayı ve de ulusal platformlarda tanıtılmasını da hedefliyor.

Turizmin önemi, turizm lojistiği ve ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerine vurgu yapılacak etkinlikler, 15 Nisan 2010 Perşembe günü Tarihi Hidiv Kasrı’nda saat: 10.00’da Ahır Kapı Roman Orkestrası, Folklor ve Mehter gösterileri ile başlayacak
Editör: TE Bilisim