Atık Getirme Merkezleri’nden toplanan bayan elbise, pantolon, çocuk elbise, ceket, t-shirt, kazak, gömlek, eşofmandan oluşan toplam 717 çuval, 63890 adet, 1 tır dolusu giysi malzemesi, Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiye binasından Ensar Vakfı aracılığıyla Türkmen Dağı’na ulaştırıldı.
Tır uğurlama törenine Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Meclis Üyesi Bayram Çevik, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nihat Mutlu, Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Temsilcileri Av. Ahmet Deliak ve Fatih Sağlam ve belediye çalışanları katıldı.
Kategorilerine göre ayrıştırılan giysiler, kontrol edilerek kullanıma uygun olanlar belli sayılarda gruplanıyor ve araçlara yüklenip ilgili yerlere ulaştırılıyor. Suriye’de karşılanan tırlardaki malzemeler, Avrasya Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Salim Öztürk: “Suriyeli kardeşlerimizin daima yanındayız”

Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, “Ülkemiz, Suriye’de yıllardır devam eden savaşın sona ermesi için bugüne kadar her türlü çabaya destek vermiştir. Bizler tarih boyunca nerede bir mazlum varsa onların imdadına koşan bir milletiz. Buradan yola çıkan yardım tırı aynı zamanda Beykoz halkının güzelliğinin ve yardımseverliğinin göstergesidir. Allah izin verdiği sürece Suriyeli kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çünkü kardeşlik sınır tanımayan bir kavramdır. Bu coğrafyada yeniden barış ve adaletle buluşmanın mücadelesini verirken, yaptığımız yardımlarla onları bir nebze olsun rahatlatmayı umuyoruz. Yardımlarda emeği geçen ilçe sakinlerimize duyarlıkları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  
Editör: TE Bilisim