İstanbul Times Tv olarak Diyetisyen Hamide Uzun tarafından verilen sağlıklı beslenme ve obezite konulu seminere katıldık. Öğrenci  ve velilerin sahip çıktığı seminer olukça verimli geçti. İstanbul Times Tv den Çağla Pekgüleç’e konuşan okul müdürü Suna Tarhan  şunları söyledi “İlkokul çağındaki çocukların en önemli sorunu sağlıklı beslenme ve obezite olduğunu biliyoruz. Biz de Beslenme Dostu Okul olduğumuz için sağlıklı beslenme ve obezite konusuna ayrı bir önem veriyoruz. Bugün burada diyetisyenimiz Hamide Uzun’un bilgi birikimlerini velilerimiz ve öğrencilerimiz ile paylaşması için bir araya geldik. Hepimiz verilen bilgilerden istifade ettik. Ben sayın Uzun’a ve İstanbul Times Yayın Grubu Başkanı Hüseyin Çetiner ve ekibi olarak sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Hocam Beslenme Dostu Okul Projesi ne demek ?

Murat Kölük İlkokulu Müdürü Suna TARHAN günümüzde akılcı, sağlıklı ve dengeli beslenmenin, sağlıklı bir nesil ve kaliteli bir yaşamı doğuracağı felsefesiyle okul olarak “Beslenme Dostu Okul” projesine başvurduklarını ve bu proje kapsamında, öğrenci ve velilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla öğrencilerimizin boy, kilo ölçüleri alınarak obezite sınırına ne kadar yakın olup olmadıkları belirlendi.

Akabinde okulumuz yemekhanesinde görevli Gıda Mühendisi Esra ALTINGÜL ve Beslenme Dostu Okul Komisyonu tarafından kişiye özgü beslenme listeleri düzenlendi, sağlıklı beslenmenin yanında spor aktiviteleri ve bu aktivitelerin öğrenciler için sürdürebilirliliği yapılan çalışmalarla öğrencilere benimsetildi.

Bu amaçla spor aktiviteleri odası oluşturuldu. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme ve sağlıkta zindelik ruhu kazandırmak amacıyla üzerinde vücut için gerekli olan besin öğeleri bulunan tişörtler bastırılarak öğrencilere giydirildi. Okulumuz yemekhanesinde çalışan Gıda Mühendisi tarafından okulumuzun tüm personeline “Sağlık, Sağlıklı Beslenme, Güvenilir Gıda” konulu seminer verildi. Öğrenci ve velilere yönelik ve özellikle öğrencilerde farkındalık ve süreklilik oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Beslenme alışkanlıklarıyla ilgili video izletildi. Okul panoları görsel olarak dizayn edildi. Eğitici ve öğretici el broşürleri hazırlandı. 

Bu amaçla düzenlediğimiz bugünkü seminerde de çocuklarımızın okulda ve aynı zamanda evde de bu ilkeleri edinmesi amacıyla ailelerinin de bu rolü üstlenmesinde katkı sağlayacağı görüşündeyiz. Uzmanımızdan alacağımız bilgiler ışığında “SAĞLIKLI NESİL…  SAĞLIKLI TOPLUM…SAĞLIKLI GELECEK!” sloganının sürdürülebilirliği amaçlanmaktadır. Obezitenin hayatı kısıtladığı göz önünde bulundurularak “OBEZ OLMAYALIM, AKTİF OLALIM”…

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim