Türkiye'nin konuştuğu eylem planı gerçek mi sahte mi? Ya da sonradan mı konuldu? Belge karmaşası sürüyor. Kafalar o kadar karışık ki kim neye inanacağını fena halde şaşırdı.

Ergenekon sanığı Serdar Öztürk'ün ofisinde bulunan deliller arasında bulunan 'eylem planı' ve sonrasında tutulan tutanakla ilgili 3 gazetede 3 farklı haber vardı.

Star tutanak üzerinden, Taraf ise belge üzerinden iddialara destek çıkıyor ve belgenin orjinal olduğunu savunuyor. Habertürk ise belgenin fotokopi olduğunu dikkat çekiyor.

Star gazetesi delillerin tutulduğu tutanağı yayınladı. Tutanak haberi ile belgenin sonradan eklendiği iddialarının boşa çıkarıldığı tezi işleniyor.. Tutanakta Ergenekon sanığı avukatların attığı imzalar var.

Habertürk ise belgeye şüpheyle yaklaşan bir bakış açısıyla okurların karşısına çıktı. Manşetten verilen 'Belgenin aslı savcıda da yok' başlığı ile belgenin fotokopi olduğuna dikkat çekildi. Adli Tıp'ın imza için 'sakıncalı' notu de ön plana çıkarılmış.

Taraf'ta ise Habertürk'ün tam zıddı yönde bir haber vardı. Belgenin orjinal olduğu CD'den değil dökümanların arasından çıktığı yazıldı. Islak imzaya dikkat çekilirken iddialarını de polise dayandırdılar.

Editör: TE Bilisim