Esenyurt Belediyesi ev sahipliğinde Prof. Dr. Yücel Karaman, tarafından Tüp Bebek Seminer’i verildi. Karaman seminerde, doğal yollarla çocuk sahibi olmayı ve tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmayı ailelere anlattı. Seminer sonrasında Karaman ailelerin merak ettiği soruları yanıtladı. Düzenlenen seminerin ardından özel bir hastanede tüp bebek muayenesi olacak 20 kişi için çekiliş yapıldı. Çekilişin ardından ücretsiz tüp bebek tedavisi yaptırılacak 2 ailenin çekilişi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından yapıldı.
 
Başkan Kadıoğlu çekiliş öncesinde yaptığı konuşmada, ailelerin bebek sahibi olamaması ile ilgili sıkıntılarının olduğunu ve bu konuda yardımcı olmak için yardımlarına koştuğunu ifade ederek, “Baktık ki çocuk edinmenin meşru yöntemleri de var. Ailelerimiz de bu yollara başvurmak için imkân bulamıyor. Bizde bunu çözmek için yola çıktık. Sonuçta başarılı olduğumuz anneler var. Ama elimizde bir veri var. Bu veri de şu anda 69 tane çocuğumuzun hayatta olduğu, onların bir kısmının okul çağında olduğu hepsinin de dedesinin ben olduğum” dedi.
 
“ESENYURT BELEDİYESİ SAYESİNDE BEBEK SAHİBİ OLDUK”
 
Çekilişte isimleri okunan Çetin ailesi ise daha önce yine tüp bebekle çocuk sahibi olmuş. Çekilişin kendilerine çıkmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Fikri Çetin, “ İnsanın içinin çok temiz olması gerekiyor. Eşim dedi ki ‘ismimizi yazdırmayalım’ bende yazdıralım dedi. Bende yazdıralım dedim bize çıkar diye tahmin ediyorum dedim. O da bize çıktı çok memnunum 11 yıllık evliyiz. 8 yıldır kızımızı bulamadık. 8 sene sonra Esenyurt Belediyesi’nin tüp bebek tedavisi sayesinde çocuk bulduk. 3 senedir tekrar çocuk sahibi olmak istedik ama olmuyordu. Bize çıktı çekilişte ücretsiz tedavi, nasip böyleymiş demek ki” diye konuştu.
 
Yeniden anne olmak için ücretsiz tedavi görecek olan Sedef Çetin ise, “ Hiç beklemiyordum ama artık bu saatten sonra yapacak bir şey yok. İnşallah bir daha bir çocuğumuz daha olur. Şimdiden Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
    
Editör: TE Bilisim