İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Tuncer A., 25 Şubat’ta kandil kutlamak için çalışanların yanına gitti. 12 yıldır bu bölümde çalışan N.D., müdür A.’ya elini uzattı. Tuncer A. ise üzerinde kısa kollu tişört olan kadın çalışana “Çok ateşlisiniz. Ben böyle çıplak kola dayanamam yapıştırırım” dedi. N.D müdürünü önce kuruma şikâyet etti. Sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müdür A. hakkında 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde cinsel taciz davası açıldı.

Tanık olan kadına saldırı!
Bu arada beş kişi kurum içindeki idari soruşturmada müfettişlere gördüklerini anlattı. İddialara göre baskı sonucu dört kişi ifadesini değiştirdi.

BİMTAŞ’a (Boğaziçi İnşaat Müşavir A.Ş) bağlı olarak sekiz yıldır Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nde çalışan E.G ise ifade değiştirmedi, savcılıkta da tanıklık yaptı. 17 Mart’ta E.G, koridorda, çalışma arkadaşları Süleyman B. ve Özer A.’nın sözlü saldırısına maruz kaldı. İddialara göre iki erkek çalışan E.G’nin arkasından “O... iftira attınız adama” diye bağırdı ve sözlü tacize cevap veren E.G.’yi tartakladı. E.G. hemen karakola giderek şikâyetçi oldu. Bu sırada çalışma arkadaşları arayarak E.G’ye bilgisayarının toplandığını söyledi. İşe geri dönen E.G’ye iddiaya göre Müdür A. da “S...ol git” dedi. Suç duyurusunda bulunan E.G., ‘telefonla işine son verildiği’ belirtildiğinden beri izinde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ise hakkındaki soruşturma devam eden Müdür A.’nın görev yerinin idari tasarruf olarak değiştirildiğini, E.G’nin de ‘işten çıkarılmadığını’ açıkladı.
Editör: TE Bilisim