Belediyecilikte bilişimin yıldızı ödüllü Fatih Belediyesinin 
 
Fatih’te bulunan tüm ilköğretim okullarının bütün dersliklerini akıllı tahtayla donatan Fatih Belediyesi şimdi de tüm ilköğretim müfredatını ‘Akıllı Müfredat’ adıyla sanal ortama taşıdı.      
              
Fatih Belediyesi bilişimde öncü olmaya devam ediyor. Daha önce Akıllı Tahta projesiyle ilköğretim okullarının birden sekizinci sınıfa tüm dersliklerini akıllı tahta ile tanıştıran Fatih Belediyesi, bu kez de tüm ders müfredatını sanal ortama taşıdı. Akıllı Müfredat adı verilen uygulamaya, www.fatih.bel.tr  adresinden ulaşılabiliyor. Akıllı Müfredat uygulaması, sadece öğrencilerin değil, evde çocuklarının derslerini takip etmek isteyen velilerin de yardımcısı olacak.
Okulda derslerini akıllı tahta ile işleyen öğrenciler, okul dışında da derslerini ve gelecek konuları Fatih Belediyesi’nin resmi web sitesine girerek inceleyebilecek. 
 
Akıllı Müfredat sadece Fatih’in değil tüm Türkiye’nin hizmetinde
Akıllı Müfredat uygulamasına Fatih’in yanı sıra Türkiye’nin her yerinden ulaşmak mümkün. Kullanıcılar için herhangi bir sınırlama koymayan uygulamayı kullanmaksa çok kolay. Bilgisayardan www.fatih.bel.tr adresine girilerek, açılan ‘Eğitime Destek’ linkinden projelere ve akıllı müfredatın tamamına ulaşılabiliyor.
 
Sanal ortama aktarılmış akıllı müfredatın hayırlı olmasını dileyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımızla bugünümüzü de paylaşmak istiyoruz. Artık çocuklarımız için bilgisayar ve internet kullanımı bir lüks değil. Akıllı müfredat ile okuldaki dersler çocuklarımızın ayağına geliyor. Öğrenciler derslerine buradan çalışıp, tekrar yapabilecek ve gelecek konulara hazırlanabilecek. Çocuklarına yardımcı olmak isteyen velilerimiz de bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilirler. Akıllı müfredat çocuklarımıza internet ve bilgisayar başında daha verimli zaman geçirme imkanı da sunuyor. Üstelik akıllı müfredata sadece Fatih değil tüm Türkiye’den çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve  velilerimiz rahatlıkla ulaşabilir.’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim