12 sene önce “Surların Öte Yanı Zeytinburnu” adlı eserle kamu yayıncılığına ilk adımı atan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Zamanı Aşan Taşlar, Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları, Son Kale Çanakkale, Şehir Sokak Hafıza, Bilgelikler Divanı ve son eseri olan Necip Fazıl Kitabı adlı eserlerle 15 Kasım’a kadar TÜYAP Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor.
 
“HEM SOSYAL HEM DE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GİDEREK GELİŞİYOR”
 
TÜYAP’ta yoğun ilgiyle karşılaşan Kültür Yayınları’nı ziyaret eden Başkan Aydın, “Zeytinburnu Belediyesi olarak 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda olmak bizim için son derece anlamlı ve heyecan veren bir olay. 2 senedir Türkiye’nin en önemli kitap fuarındayız. Buradaki ilgi bizi oldukça heyecanlandırıyor. Belediyecilik sadece yol, park, bahçe, fen ve imar alanlarından ibaret değildir. Hem sosyal hem de kültürel belediyecilik Türkiye’de son yıllarda gelişen bir belediyecilik anlayışı olmaya doğru gidiyor. Biz özellikle kültürel belediyeciliğin yayıncılık hayatında da etkili çalışmalar yapıyoruz. 2014 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘Yılın En İyi Kamu Yayıncısı’ seçilmiştik. 17 yıllık belediyecilik hayatımda beni en çok heyecanlandıran ödüllerden bir tanesi de bu ödüldür.”dedi.
Unutulmaya ve kaybolmaya yüz tutmuş yerel değerleri, kurtarıp günümüze taşımaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“Yerel anlamdaki değerlere sahip çıkmak geçmişteki yaşanmışlıkları ortaya çıkarmak oradan aldığımız ilhamla, oradan aldığımız bilgi ve birikimle temeli kurmak son derece önemli diye düşünüyorum. Örneğin, bizim yerel bir değerimiz olan ‘Can Hatice’ şarkısının sahibi İsmail Azeri ağabeyimizin hayatıyla ilgili bir kitap çıkardık. Ayrıca Merkezefendi’den yola çıkarak geleneksel tıpla ilgili çalışmalar da gerçekleştirdik. Bu sayede unutulmaya ve kaybolmaya yüz tutmuş yerel değerlerimizi tekrar gün yüzüne çıkardık.”
Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’na ait standdaki ziyaretini tamamladıktan sonra 15 Kasım’a kadar devam edecek olan fuardaki diğer standları gezip kitaplar hakkında bilgi aldı.
  
Editör: TE Bilisim