Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu bayramlaşma programına katılmak için Sivas’a geldi.

Havayolu ile kente gelen Yılmaz'ı Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Vekili Vefa Kaya, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Bir müddet havaalanında dinlenen Bakan Yılmaz daha sonra bayramlaşma programı için İnönü Konağı'na geçti. 

BAYRAMDAN SONRA BELLİ BİR NOKTAYA GELMİŞ OLACAK

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedeli askerlikle ilgili olarak, "Daha öncede açıklandı. Belli bir çalışma yapılıp bir noktaya gelmiştir. Açıklandıktan sonra af gibidir bu bedellide. Dile getirildikten sonra, kamuoyuna duyurulduktan sonra en kısa zamanda tamamlanması lazım. Bayramdan sonra belli bir noktaya gelmiş olacak. Çalışmayı arkadaşlar bayramdan sonra tamamlayacaklar. Tamamlandıktan sonra biz sayın başbakanımıza arz edeceğiz. Bakanlar kurulunda değerlendirecek ve nihai açıklamayı başbakanımız yapacaktır.’’ dedi. 

20'DEN BAŞLAR 40'A KADAR GİDER

Bedellide yaş sınırlandırmasına da değinen Bakan Yılmaz, "Yaş sınırıyla ilgili kamuoyunda ne beklenti var bilmiyorum. 20’den başlar 40’a kadar gider. Bunu nasıl tespit edeceğiz. Geçmişte yapılan uygulamaları dikkate alacağız. Genelkurmay başkanlığımızın görüşlerini dikkate alacağız. Sosyal hukuka, sosyal gerçekliğe hangisi çözüm olacaksa o yaş sınırı belirlenecektir. Şu anda öyle genel bir tanı olmadı. Başbakanımıza arz edeceğiz sonuçta hep beraber bakanlar kurulunda karara bağlayacağız. Sonrada meclise sunulacaktır, bu iş yasayla olacaktır. Son söz milletvekillerine aittir." diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ERLER SİVAS'TA EĞİTİLECEK

Sivas’ta eğitime başlayacak olan sözleşmeli erler konsuna da değinen Bakan Yılmaz, "Yılsonuna kadar eğitim Sivas’ta başlayacaktır diye düşünüyorum. İlk aşamada 2000 sözleşmeli erin sözleşmesi yapıldı. Çok yakın bir zamanda Sivas’ta eğitime başlayacaklar. 2012 yılı için 10 bin daha ilana çıkıldı. Onunda başvuru süresi Aralık ayının sonuna kadar uzatıldı. O 10 bin askerde Sivas'ta eğitim alacaklar." diye konuştu. dedi.

Milli Savunma Bakanı ve beraberindekiler daha sonra Sivas’ta ilk kez Cem Evi tarafından düzenlenen 36 Sivil Toplum Örgütünün temsilcilerinin katıldığı bayramlaşma programına katıldı. Programda Alevi dedelerinden Abdullah Atmaca dua ettirdi



Editör: TE Bilisim