İstanbul Times Yayın Grubu imtiyaz sahibi Gazeteci - yazar Hüseyin Çetiner hak etmediği kaba bir muameleye maruz kaldı

Mahkemenin Elektrik Faturaları ile ilgili alınan “Kaçak Kayıp Bedeli” ödemelerinin hak sahiplerine iadesi yönünde aldığı karar gereği Çetiner’de yıllardır ödediği bu bedelleri iade almak için dilekçe vermeye BEDAŞ’in Zeytinburnu Sümer Mahallesinde bulunan Yenimahalle müdürlüğüne gitti. Kurumun son aylarda  abonelerinin sabrını zorlayan  uygulamalarından dolayı aboneler ile kurum çalışanları sert şekilde  sözlü tartışma yaptıklarını gören Çetiner’de Gazeteci refleksi ile fotoğraf makinasını çantasından çıkarması ile baskıya ve rehin almaya varan süreci yaşadı.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber - Merve Saraç 

Yaşadığı şoku Çetiner ile konuştuk

Hangi kanuna tabi olduklarını bilmediğimiz özel güvenlik  elemanlarının Hürriyeti Tahdit suçu işleyerek Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’e karşı  uyguladıkları antidemokratik uygulamayı mağdur Çetiner’e sorduk işte cevabı “Bir saatten fazla göz altında tutulduğum BEDAŞ’ta bana yapılan haksızlığı yargıya taşımak adına oradan özgürlüğüme kavuşur kavuşmaz hemen Zeytinburnu Şehit Bülent Üstün Polis Merkezine giderek bana yaşatılanları anlatarak şikayetçi oldum” . Size de Polis ifade tutanağında belirttiğim şeyleri aynen aktaracağım.  ...ifadem şu şekilde “Yukarıda belirttiğim adreste ikamet etmekteyim. Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi ….adresinde İstanbul Times Gazetesi ve Dijital ortamda yayıncılık yapan İstanbul Times Tv.nin imtiyaz sahibiyim.Aynı Zamanda da sarı basın kartı sahibi gazeteci yazarım.

Ben bugün yani 29.01.2015 günü saat 16.45 sıralarında elektrik kayıp ve kaçak bedelinin iadesi için dilekçe vermek için Sümer Mahallesi Turan Güneş Caddesi NO.3 adresinde
bulunan Sümer Mahallesinde BEDAŞ Baırköy İşletme müdürlüğüne gittim.

Sıra Numaramı alarak bekleme alanında beklerken işlem yapmaya gelen başka vatandaşlar ile BEDSAŞ çalışanları arasında tartışma çıkması üzerine gazeteci  refleksi ile çantandan fotoğraf makinemi çıkardım ve güvenlik  görevlisi çekim yapamazsın  diyerek bana  engel olmaları üzerine makinemi çantama geri koydum.

Bir süre sonra sıra bana geldi ve ben müracaat için yanına gittiğim memur bilgisayar bozuldu,sistem yavaş dedi. Daha sonra idareci konumunda olduğunu düşündüğüm bayanlardan birisi işlemimi yapacak memur’a telefon açtı telefonun sesi ve memur’un davranışlarından telefondaki kişinin şahsı beklet polis çağırdık gelecek dedi. Bende sistem yavaş ise belgelerimi verin  yarın gelirim dedim.

Daha sonra belgelerimi aldım ve çıkış kapısına yöneldiğimde  özel güvenlikçilere adını Fatma hanım olarak duyduğum bir bayan ve adını bilemediğim öteki  bayan’ın talimatları üzerine bırakmayın polis geliyor diyerek beni durdurdular.  Bende benim özgürlüğümü kısıtlayamazsınız beni bırakın gideceğim demem üzerine güvenlikçiler bırakmayız bizi zor kullanmak zorunda  bırakmayın diyerek çıkışımı engellediler.

 Daha sonra beni (Müdür)yönetmenin odasına götürün dedim ancak yerinde olmadığı için tekrar aşağıya indirdiler ve özel güvenlikçilerin biri kapının orada beklerken diğeri de yanımda bekliyordu.Yaklaşık bir saat boyunca beni ZORLA içeride alıkoydular.

Tüm bu olanlar bina içresinde bulunan kameralar tarafından çekildi. Onların orijinal halleri incelenirse bana yapılanların görülmesini istiyorum .

Konu ile ilgili diyeceklerim bunlardan ibarettir.  Ben Sümer Mahallesi BEDAŞ Müdürlüğünde 29.01.2015  günü saat 16.45 ile 17.55 arasında görev yapan iki özel güvenlikçi  ve birinin adı Fatma olan ve adını bilmediğim diğer bayan şahıstan benim özgürlüğümü kısıtladıklarından dolayı   davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Devlet halka daha iyi hizmet versin diye “TEK” i özelleştirdi ama onlar halkı rehin alıyor

Gazetemizin Kurucusu ve imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner BEDAŞ’a 7 ayrı aboneliği ile her ay en az 2 bin ile 3 bin lira arasında değişen bedellerde fatura öderken kurum çalışanları tarafından saatlerce kendi iradesi dışında özgürlüğü kısıtlanıyor.

Bu kısıtlanma karşısında kesinlikle sessiz kalmayacağız.  Kurum son günlerde hiç elektrik borcu olmayanların elektriklerini kesmek dahil bir çok yanlış iş ve işlem yaparak adından söz ettirirken en son olarak da  kurumlarında yaşanan kavganın fotoğrafını çektiği gerekçesi ile bir gazeteciyi saatlerce özgürlüğünden alıkoyması bu kadar da olmaz dedirtti.

İstanbul Times Yayın  Grubu başkanlığından yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi;

“BEDAŞ Bakırköy İşletme Müdürlüğü (Zeytinburnu)çalışanları güpegündüz eşkiyalık yaparak özel güvenlikçileri marifeti ile insanların  özürlüğünü saatlerce kısıtlamaktan bir sakınca görmüyorlar. Bu konuyu Enerji bakanlığı başta olmak üzere her yere şikayet ederek kanunlar çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar arayacağız denildi”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim