Bayramı diş sağlığı açısından en az hasarla atlatmanın mümkün olduğunu dile getiren Selçuk Özbölük, ‘’Bayram ziyaretlerinde çalınan her kapı, gidilen her misafirlik, yeni ikramlar genellikle de bol şekerli yiyecek ve içecekler anlamına geliyor. İşte bu tür durumlarla karşılaştığımızda, ağız ve diş sağlığımızı koruma adına küçük önlemler almakta fayda var’’ dedi.

 İstanbul times haber Merkezi:Gökhan Karakurt

‘’Kontrollü ve makul miktarda tüketin’’

 Özellikle işlenmiş şeker içeren gıdalar tüketildiğinde ağız içerisinde bulunan bakterilerin şekeri fermente ederek asit oluşturduğuna ve dişlerde çürüklere yol açtığına dikkat çeken Dr Özbölük, “Bu gıdaların tüketiminden hemen sonra dişlerin fırçalanması geçerli ve doğru bir önlem olarak kabul edilmemektedir” alınacak en doğru önlemin, genel anlamda ve bayram günlerinde bu tür gıdaların kontrollü ve makul miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.    

''Ağız hijyeni ihmal edilmemeli''

 Bayramda ikram edilen çeşit çeşit tatlılar ve benzeri karbonhidratlı yiyecekler diş çürükleri olarak geri dönebileceğine dikkat çeken Dr. Özbölük  şöyle devam etti:  “Bu tarz besinlerden ne kadar kaçınmak istesek de bayram ziyaretlerinde tatlı ve şeker ikramlarını geri çevirmemiz çok kolay olmuyor. Bu durumlarda tek çaremiz ağız hijyenine daha çok özen göstermek olmalı. Aksi halde ağız tadıyla geçmesini arzuladığımız bayramın ardından, diş hekimimizin kapısını ağrı şikâyetiyle çalmanız söz konusu olabilir” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim