Liv Hospital Ankara Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Reskan Altun “Sağlık açısından değerlendirildiğinde kısa süreli yüksek proteinli gıda alımı sağlıklı kişilerde sorun oluşturmaz. Hatta doygunluk hissi nedeni ile kilo kaybına bile yol açabilir” diyor.
İLK ADIM ETLERİN SAĞLIKLI BİR ORTAMDA KESİLMESİ
Sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmenin ilk yolu veteriner kontrolünden geçirilmiş kurbanlık almaktır. Mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş kurbanlık alınması ve kurbanlık kesimlerinin sağlığa uygun ortamlarda yapılması gerekir. Etler uygun koşullarda kesilmez, doğru pişirilmez, uygun sıcaklıklarda bekletilmez ise hayvanlardan insanlara başta paraziter hastalıklar olmak üzere birçok hastalık bulaşabilir.
SAĞLIK SORUNLARI OLANLAR DİKKAT!
Kırmızı etin çok fazla tüketilmesi kronik hastalığı olanlarda sağlık sorunlarına yol açabilir. Kırmızı et ve yağdan zengin yiyecekler kalp hastalığı riskini arttırır. Böbrek hastalarında metabolik yükü arttırarak böbrek fonksiyonlarını bozabileceği unutulmamalıdır.
Özellikle şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon, mide ve bağırsak hastalığı olanlar ve yaşlılar beslenmelerine dikkat etmeli, mümkün olduğu kadar az yağlı kırmızı eti tercih etmelidirler.
ÖNERİLERE KULAK VERİN
Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin.
Kırmızı etin yanında sebze yemeği ve salata tüketmeye dikkat edin.
İkramlarda fazla yememeye özen gösterin, tadımlık yiyin.
Öğün aralarında bol su tüketin.
Bayramınızı dışarıda geçiriyorsanız açık büfelerde seçimlerinizi dikkatli yapın, sağlıklı beslenme kurallarını unutmayın. 
Editör: TE Bilisim