'Bıçak kemiğe dayandı' diyen Başbakan Recep Tayyip Bayramdan sonra hükümetin önceliği 'sınır ötesi' değil, PKK'nın siyasi kamplarına karşı 'sınır içi' operasyon... Operasyon için sınırın ötesinde yüzlerce kilometre gitmeye gerek yok. PKK "demokratik özerkliğin" pratiği için Hakkari'yi mini bir Kandil'e çevirmiş durumda.

Bu öngörü yine Taraf'ın kahin yazarı Emre Uslu'ya ait. Kamuoyunda sınır ötesi operasyonun yapılacağı beklentisine katılmayan yazar, çarpıcı bir iddiada daha bulunuyor.

ÖCALAN'A EV HAPSİ İDDİASI

Buna göre Silvan baskını öncesinde hükümet Öcalan ile ev hapsi konusunda anlaşmak üzereyken, 13 askerin şehit olduğu Silvan baskını gerçekleşti. Öcalan'ın devletle protokol yaptık açıklamasından sonra, DTK ve PKK'nın "özerklik" dayatmasının Erdoğan'ı çileden çıkardığını belirten Uslu, bu meydan okumaya pabuç bırakmaya niyetli olmayan hükümetin bayram sonrası ne yapacağını bugünkü köşesinde anlattı:

HAKKARİ ŞEHİR MERKEZİ ÇEVRESİNDE 3 İKNA KAMPI

"Demokratik özerklik modelinin Hakkâri ve Şırnak'ta halka dayatıldığı iki örnek var önümüzde. Özellikle Hakkâri'de şehrin çevresinde, Türkiye sınırının içinde, yer alan PKK kampları adeta "ikna odaları" gibi kullanılıyor. Halk o kamplara kaldırılıp sorgulardan geçiriliyor. PKK'ya karşı duruş sergileyenler sokakta infaz ediliyor, halk sindiriliyor. İşte Başbakan'ın Bayram'dan sonra yeni şeyler olacak dediği alan bu alan olacak.

Başbakan öncelikle Hakkâri ve Şırnak çevresindeki sınır içindeki PKK kamplarını ve PKK'nın o alanlarda üst kurup halkı sindirmesini önlemek istiyor. Dolayısıyla operasyonların bu kampların kaldırılması ve bu alanlara hâkimiyet kurmak için yapılacağını beklemek gerek.

İCRAACI KAMPLAR IRAK'TA DEĞİL

PKK'nın demokratik özerklik sürecini inşa etmek ve icraata geçirmek için kurduğu bu "güvenli bölge" stratejisini yok etme hamlesi "Kuzey Irak'a" operasyon yapılacak şeklinde yorumlamak yanlış olur. Unutulmasın ki PKK'nın "icracı kampları" Kuzey Irak'ta değil bizzat sınırın içinde. Hakkâri'ye 20 km. uzaklıkta en az üç "demokratik özerklik için ikna kampı" bulunuyor PKK'nın."

Editör: TE Bilisim