MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) tarafından organize edilen iftar programına katılım sağlayan Battalgazi Torunları tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yeni üyeleri Nicholas Odima Odongo sohbeti ve esprileri ile herkesi büyüledi. Nerelisin sorusuna "Malatya - Merkez" diyerek cevap veren Odongo tanışma esnasında isminin Sinan olduğunu belirten bir işadamına "Mimar Sinan" vurgusu yaparak Türkiye'nin değerlerine ne derece hakim olduğu, "bize her yer Malatya" diyerek Malatya ve Malatyalılara güçlü bir gönül bağının olduğu izlenimini vermiştir.

Neden Malatya ve neden Malatya Gençlik Derneği sorusuna yanıt veren Nicholas Odima Odongo "Battalgazi Torunları ile ilk olarak Etnospor Kültür Festivali'nde tanıştım. Stantlarında çok iyi karşılayıp ağırladılar. Misyon, vizyon, değerler ve hedefleri doğrultusunda icra ettikleri faaliyetleri anlattılar. Çok etkilendim. Form doldurmak istedim. Bu ricamı kırmadılar. Formu doldurduktan sonra web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığı ile Malatya Gençlik Derneğini takip ve inceleme imkanı elde ettim. Hiç beklemediğim anda aradılar ve beni mülakata davet ettiler. Yaptığımız görüşmeler neticesi kendimi geliştireceğime inandığım Malatya Gençlik Derneği'ne katılım sağlamak istediğimi vurguladım, kuruma ve topluma faydalı olacağıma inanıldığı için de talebim karşılık gördü ve şuan buradayım" dedi.

Malatya Gençlik Derneği Başkanı İrfan KÖPÜRÜR ise "Nicholas'ın standımızı ziyareti esnasındaki istekli ve heyecanlı tavrı bizi bu konuda düşünmeye sevk etmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Finans Bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan Nicholas Odima Odongo kendisini son derece iyi yetiştirmiş, dilimizi oldukça iyi konuşuyor ve insanımızı iyi tanıyor" dedi.

Malatya Gençlik Derneği'nin mikro milliyetçilik yapmak adına kurulmadığının altını çizen KÖPÜRÜR "Biz toplumsal faydayı ön planda tutan, sivil toplum ve gençlik algısını güçlendirmek ve yaptığı icraatlar ile rol model olmayı hedefleyen bir kurumuz. Her etkinlik ve faaliyetimiz sonrası hemşerilerimiz dışında diğer illerden vatandaşlarımızın da kurumumuza katılmak ve görev almak istediğine şahit olduk. Anadolu'da ilk gençlik hareketini başlatan, İslamiyet'in yayılmasında ve Anadolu'nun ana yurt olmasında önemli rol üstlenen şahsiyetlerden birisi olan Seyyid Battal Gazi sadece Malatya'da bulunmamıştır. Peygamber övgüsüne mazhar olmak isteyen Battalgazi İstanbul'u kuşatmış ancak fetih kendisine nasip olmamıştır" dedi.

Her kesime hitap eden ve herkes tarafından benimsenen Battalgazi'nin torunları olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurgulayan Başkan KÖPÜRÜR "Bizimle birlikte yol yürümek ve davamıza ortak olmak isteyen herkes bu kurumda kendisine yer edinebilir. Farklılıkları zenginlik olarak addediyoruz. Farklı illerden ve Nicholas Odima Odongo örneğinde olduğu gibi farklı ülkelerden katılımların olması bizim ufkumuzu geliştirmekte, Dünya'ya ve karşılaşılan olaylara bakış açımızı daha sağlıklı hale getirmektedir. Her şeyden önemlisi zulmün ve terörün egemen olmak istediği böylesi bir süreçte inadına birlik ve inadına beraberlik diyerek inşa ettiğimiz gönül köprüleri ile Dünya barışına katkı sağlayan gönüllü barış elçileri olmayı hedefliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim