Baştan sona evde bakım hizmeti
 
Fiziki yatırımlarla daha yaşanabilir bir Küçükçekmece için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, diğer yandan sosyal hizmet alanında da örnek bir projeyle yoluna devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla farklı çalışmalara imza atan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, muhtaç kişilerin kişisel bakım ve ev temizliği için özel bir ekip kurulması için talimat verdi.
 
YAŞAM KALİTELERİ ARTTI
 
Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler
ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan yaşlı ve engellilerin saç, sakal, el, ayak gibi kişisel bakımlarını yapıyor. Ayrıca evleri baştan sona temizleniyor.   Böylelikle risk grubundaki bu kişilere pozitif ayrımcılık sağlayarak yaşam kaliteleri insan onuruna yakışır bir düzeye çıkarılıyor.
 
İKİ EKİP GÖREV BAŞINDA
 
Tüm kişisel bakımlar (saç-sakal tıraşı, tırnak kesimi), vatandaşların istekleri doğrultusunda gerçekleştirilirken, ev temizliği de yapılarak huzurlu ve sağlıklı bir ev ortamında yaşama imkanı sağlanıyor. Vatandaşların oldukça memnun olduğu bu hizmetleri 1 bakım görevlisi, 2 genel hizmet görevlisi ve 1 bakım onarım görevlisinden oluşan 2 ayrı ekip yapıyor.
Hizmet ekibi, kişisel bakımdan sonra, evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılamayan yerleri elden geçirerek hazır hale getiriyor. Özellikle musluk tamiri, lamba değişimi, elektrik prizlerinin bakım ve yenilenmesi gibi çalışmalar yapılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri toplam 100 aileye bu hizmetin verildiğini belirterek, “Bu hizmetlerden yaşlı ve ağır engelli olduğu tespit edilenler  hayatını başkasının yardımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olanlar, sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmayanlar, ailesini kaybetmiş olanlar ile ailesi ekonomik yoksulluk içerisinde bulunanlar yararlanabiliyor” diyerek bu durumda olanların Küçükçekmece Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne haber vermeleri gerektiğini söylediler.
 
BİZE SAHİP ÇIKTILAR ÇOK MUTLUYUZ
 
Hizmet ekibinin düzenli olarak her ay evlerine geldiğini ve temizlik yapıldığını söyleyen Ali Duman; “Kızımla beraber yaşıyoruz. İkimizin de durumu ortada. Elimizden bir şey gelmiyordu. Sıkıntılı bir dönem yaşadık. Ta ki belediye bu hizmeti sunana kadar. Bu uygulama sayesinde inanın huzurumuz ve mutluluğumuz arttı. Eskisinden daha sağlıklı bir yaşam sürüyoruz. Bu uygulamayı başlatan Başkanımız Aziz Yeniay’a ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek mutluluğunu dile getirdi. 
 
ONLAR BİZİM DE AİLEMİZ
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gerek sosyal gerek kültür ve  sanatsal alanda farklı bir anlayışa sahip olduklarını belirterek; “Vatandaşlarımızın dertleri, sıkıntıları benim de derdim, benim de sıkıntım. Belediye olarak her alanda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Birçok alanda olduğu gibi değişik risk gruplarına çalışmalar yapıyoruz. Engelliler, yaşlılar, çocuklarımız, hastalarımız ve daha birçok yardıma muhtaç vatandaşlarımıza sınırlı süreli sosyal yardımlarda bulunuyoruz.  Farklı yaşam standartları olan insanlarımızın istekleri de farklı oluyor. Ancak, özellikle bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarının giderilmesi bizim için her zaman ön planda olmuştur. Evde bakım projesi de bunlardan biridir. Küçükçekmece’de yaşayan her aile bizim de ailemizdir” diye konuştu.
Bu hizmetten yararlanmak isteyen Küçükçekmece’de yaşayan vatandaşların Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Masasının (212) 44 44 360 numaralı telefonunu aramaları ya da bizzat Küçükçekmece Belediyesi’ne gelerek müracaatta bulunmaları gerekiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim