Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nı ziyaret Fas Başkonsolosu Muhammed Sbihi tesise hayran kaldı. Ziyarete eşi Merien Sbihi, Fas Sanatçı Evi Genel Müdürü Abdullah Aadnani, Fas Sosyal ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Rabia Bassima ve konsolosluk görevlileri katıldı.


MÜKEMMEL BİR TESİS

Engelliler Sarayı’nın bütün birimlerini gezen Başkonsolos Muhammed Sbihi,  kursiyerlerin yaptığı ürünleri inceledi. Sergi bölümünde beğendiği 2 resim tablosunu satın alan Sbihi, “Öncelikle Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı tebrik ederim. Burası engellilerin adına yakışır bir Saray olmuş. Birçok ülkeyi gezdim. Böyle mükemmel bir tesis görmedim. Şaşkınlık içindeyim. Engellilere göstermiş olduğunuz önem ancak böyle bir tesisle anlatılır” dedi.


ENGELLİLER SARAYI’NI ÖRNEK ALACAĞIZ  

Fas Sosyal ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Rabia Bassima
ise Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın sadece dış görünümüyle değil, içinde yapılan çalışmalarından da çok etkilendiğini söyleyerek, “Bu tesise gelmeden önce bizi bilgilendirmişlerdi. Tahminlerimizi ötesinde bir sosyal alanla karşılaştık. Buradan örnek alacağımız birçok proje var. İlerleyen zamanlarda bir ekip göndererek yapılan çalışmaları örnek alıp faydalanacağız. Engelliler için böyle bir tesis kazandırdıkları için Başkan Lokman Çağırıcı’yı ve ekibini gönülden kutluyorum” diye konuştu.


HER ŞEHİRDE OLMALI

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Fas Başkonsolosu Muhammed Sbihi ile bir süre sohbet ettikten sonra ilçe hakkında bilgi verdi. Başkan Çağırıcı, “Biz engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Onların mutluluğu, Bağcılar’ın mutluluğudur. Engelliler için yapılan böyle kapsamlı bir tesis Türkiye’de de Avrupa’da yok.  Fas’lı misafirlerimize bu konuda elimizden gelen desteği veririz. Dileğimiz şudur ki, sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde böyle tesisler olsun, engelliler evlerinden çıkıp soysal hayata kavuşsun” dedi.
Fas Başkonsolosu Muhammed Sbihi, Başkan Lokman Çağırıcı’ya gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek Engelliler Sarayı’ndan ayrıldı.
 
  
Editör: TE Bilisim