Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın Gazetemizi ziyaret etti.

Başkan Aydın Ziyarette ilginç konulara temas ederken Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Türk’ün “yol katılım bedelleri ile alakalı çok şikayet alıyoruz bu konuda neler söylemek istersiniz” sorusuna başkan Aydın “bizde bu vergiyi almak istemiyoruz ancak Sayıştay denetçileri bu vergilerin zorunlu olarak alınması gerektiğini ifade ettikleri için mecburen katılım bedeli alıyoruz” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Hüseyin Çetiner’in Zeytinburnu belediye başkanı olarak sizler daha önce Çanakkale ve boğaz turları ile alakalı bir ilki başlatarak diğer belediyelere örnek olmuştunuz, şu an ilçenin imajı,deri,tekstil ve tarihi yapılarımızın turizm’e kazandırılması adına her hangi bir çalışma başlatmayı düşünüyormusunuz ? sorusuna da başkan Aydın ilçemizin yararına olabilecek her türlü çalışmanın içinde yer alırız diyerek yeni projeler uygulayabilecekleri sinyalini verdi.

Çetiner'in sorduğu diğer bir soru ise yeni ilçe yönetiminin heyecanlı olmasına karşın teşkilat ile arası oldukça iyi olan Ali Faik Biçer'in liste dışı kalmasının kırgınlık yarattığı konusunda neler düşündüğünü sormasına ise başkan  Aydın'ın bende Ali Faik Biçer'in aktif ve pratik çalışmasını takdir ediyorum. Neden yeni yönetim listesinde yer almadığını ben de bilmiyorum diyerek karşılık verdi

Başkan Aydın gazete yazarlarımızın sorduğu her türlü soruya içtenlikle cevaplar vererek medyanın yapacağı yayınların ilçesi için çok önemli olduğunu ifade ederek merkezi ilçemizde  bulunan İstanbul Times Gazetesi ilimiz ve ilçemiz basın yayın hayatına kalite getirdi dedi.

Başkan Aydın yol katılım bedelleri ile alakalı yasanın değişmesi adına yayın yapmamızı isteyerek bizde halkımızdan bu vergiyi almak istemiyoruz.  Ancak 1981 yılında çıkan bir yasa ile belediyelerin yaptığı yol çalışmalarına tapu sahiplerini de dahil etmesi kanun hükmü olduğu için bu konuda yapacağımız her hangi bir şey yoktur dedi. Basın ve kamuoyu bu durumu gündeme getirirse ve yasada yapılacak değişilklik ile bu vergiyi almadan da yapacakları çalışmaları devam ettireceklerini söyledi.

Başkan Aydın yaptığı ziyarette gazetemizin Özgür ve tarafsız yayınlarına devam etmesini dileyerek içilen kahvelerden sonra gazete merkezimizde ayrıldı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim