26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nden zaferle çıkan AK Partililer AK Parti İstanbul İl Binası önüne akın etti. Burada toplanan partililer ve vatandaşlar seçimlerde elde edilen başarıyı AK Parti ve Türk bayraklarıyla kutladı. Buradaki kutlamalara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Partili Milletvekilleride katıldı. Burada seçim otobüsü üzerinden vatandaşları selamlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Bir demokrasi bayramında birlikteyiz. Biz bu otobüsün üzerinden 7 Haziran gecesi bu seçim bitmedi demiştik. Bizim bir kaza seçimine ihtiyacımız var demiştik. Rabbimize binlerce kez hamdediyoruz. Bu kaza seçimi İstanbul’un ve Türkiye’nin kurtuluş seçimi olmuştur. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
TEMURCİ: “ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ”
Başkan Temurci, “Bir Kasım’da bütün bloklar yıkılmıştır. Ve 1 Kasım’da eline silah alanlara bu millet ciddi bir cevap vermiştir. 1 Kasım 15 bugün elde ettiğimiz demokrasi zaferimizi kaçanlara, hayır diyenlere bu milletin hayır dediği gündür. İnşallah hedeflerimizi 2019’a doğru yürüyecek. Ülkemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ: “ZAFER MİLLETİN GALİBİYET ALLAH’INDIR”

Temurci’nin ardından bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise “Zafer milletin galibiyet Allah’ındır. Ne büyük millet tüm siyasi partileri hassas terazisinden tekrar geçirdi. Tekrar değerlendirme yaptırdı. Ve sonuç itibariyle ulusumuzun geleceğini daraltmak isteyenlere fırsatı vermedi. Bu milleti saygıyla selamlıyorum. Aziz İstanbullular ve değerli partililerimiz; sizlerle beraber uzun soluklu bir siyasi yolculukta birlikteyiz. Arzumuz vatanımıza, milletimize, İstanbul’umuza hizmet etmektir. İşte bunun için yurttaşlarımızdan yetkiler istedik ve yetkiler aldık. Çok şükür Rabbimiz bize fırsatlar verdi. Yeni bir süreç başlıyor. Türkiye’de bu seçim sonrası yeni ufuk açılıyor. İki Kasım itibariyle milletimiz kaosa uyanmayacak. Gelecek endişesi olmayacak ve beraberce yarınlarımızı tesis edeceğiz” dedi.

Topbaş, “5 ay önceki seçimden çok daha farklı bir sonuç var orada. Tüm siyasi partilere yine milletimiz bir ikaz olarak bu seçimde de bir sonuç ortaya koydu. Geçmişi de biliyoruz, bugünü de biliyoruz. İşte bununla birlikte bizler AK Parti ailesi olarak bu millete hizmet aşkıyla tutuşurken bu milletten kopmadan, gücünü milletten almaya devam edeceğiz. Sizler bizi yalnız bırakmadınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güçlenen Türkiye’nin sadece ulusal ölçekte kendi ülkemize değil mazlum coğrafyalara el uzatan, dünyada ezber bozan, diplomatik nezaketi bir tarafa bırakarak yanlışa dur diyebilen bir Türkiye’yi tekrar kucaklayacağız”. Beraberce yarınları inşa edeceğiz. Bu seçimler milletimize hayırlı olsun. Dileğimiz bu seçim Türkiye’de yeniden kardeşliğin tesis edilmesidir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim