Meydanları Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza boyayan Esenyurtlular, Başkan Kadir Topbaş’ı coşkuyla karşıladı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmaları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş da Başkan Kadir Topbaş ile birlikte Esenyurt ‘ta demokrasi nöbetine devam etti.
 
“IMF’ye borç verecek durumdayız”
 
Bu haince ve alçakça saldırıyı kınayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “15 Temmuz günü ülkemiz çok zor bir sınavdan sizlerin sayesinde başarılı bir şekilde geçti. Bu darbeye yapanlar ve düzenleyen dış güçler artık git gide büyüyen Türkiye’yi çekemiyorlar ve Türkiye çukurda diyorlar. Hadsizler biz bugün IMF’ye borç verecek durumdayız. Köprülerimizi, tünellerimizi, havalimanlarımızı açmaya devam ediyoruz. Bizler bu şekilde mi çukurdayız. Değerli hemşerilerim, değerli vatandaşlarım bu darbecilerin, bu FETÖ terör örgütünün 140 ülkede yapılanmaları ve okulları var. Bu hain alçaklar sizlerin, bizlerin vergilerini kaçırarak, kaçakçılık yaparak bu kadar büyüdüler ama hiç merak etmeyin. Bizler yakında bunların tüm oyunlarını bozacağız ve bu hainlere gereken en büyük cezayı vereceğiz.”dedi.
 
“Burada demokrasi nöbeti tutan her bir kardeşim gazidir”
 
Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurtlulara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; “Demokrasi nöbetiniz hayırlı olsun. 15 Temmuz’da bir destan yazdınız ve yeni ufuklar açtınız. Türkiye üzerinde oyun oynamak istemeyenlere fırsat vermediniz. Sözde bildiri okuttular ve sıkıyönetim ilan ettiler. Nifak sokmaya çalıştılar ama Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle halkımız, milletimiz sokaklara indi ve hala demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Hastanede gazilerimiz anlatıyor. Şehit olmak istedik, olamadık diyorlar. Şunu söylüyorlar açıkça, ‘Elimizle tankları durdurabileceğimizi hissettik, helikopterleri yakalayabileceğimizi düşündük. Öyle ilahi bir güç hissettik’ İşte bu millet böyle inandığı zaman inancıyla birlikte, geçmişten bu güne yapılan destanlarımız bitmiyor. Sizler birer gazisiniz. Burada demokrasi nöbeti tutan her bir kardeşim gazidir. Bütün davamız devletimizin bekası, milletimizin ve devletimizin gücüdür. Allah devletimize milletimize, askerimize ve polisimize zeval vermesin. Sizler meydanları doldurarak hainlerin iştahlarını kesiyorsunuz. Aramızdaki evlatlarımız bunlara tanıklık ediyorlar. Hafızalarına yerleşiyor ve ileride yetişkin olduklarında bizlerden hayırlı yâd edecekler. Gelecek kuşaklara bu milletimiz böyle aktarılacak” dedi.
    
Editör: TE Bilisim